26.10.14

Taas medal tulekul

Kui meenutada eilset ajujahti ja varem väljaöeldud kilde, siis eilne päev näitas, et kõik varasemad väljaütlemised peavad. Hommik algas kogunemisega Kärla tanklas, kus jahti valiti juhtima staažikas jahimees ja täpse käega kütt Aarne Mesila. Eelduseks varem väljaöeldule, et kui valime vähe vanema jahijuhataja, siis peaks ka trofeeloomi langema. Noore juhi käe all langesid teatavasti vaid vasikad.
Teisest ajust langes kopsakas metssiga, kütiks Janis Niit.

Janis: "Ei jõudnud lugedagi, palju neid üle tee sõna otsese mõttes lendas!"

Edasi läks jaht Lihulinna kanti. Paksud metsad ja laiad metsateed kütiliiniks - no peaks ju saaki tulema. Ei jõudnudki veel ajuga alustada kui käis üksik pauk. Raadiojaama kõrvaklapist kostus järgnev jutuajamine: Endel: "Lasin vana hirvepulli, jooksis edasi." Toivo: "Nägin vasakult puude taga vägeva krooniga hirvepulli paremale jooksmas. Nina kohalt kadus suurte puude taha, aga paremale poole, kus mets taas hõredam, ei jõudnud. Nüüd on kas seal puude taga maas või pani täie auruga tagasi. Said ikka hästi sihtida?" Endel: "No nii kui sarvi nägin, nii paugu panin, kes seda täpselt teab."
Aju lõppedes leitigi otsingu tulemusel sealt väga täpse tabamuse saanud hirvepull. Raadiojaam ütles Peebu suu läbi: "Vana pull maas, 16 haru." Siinkohal on paslik tuletada meelde ühe varasema loo pealkirja, et ka hallpead saavad hakkama. Täpse käega kütiks osutus Endel Heinla vanemate jahimeeste hulgast.


Medal tulekul, aga milline, selle selgitavad eksperdid

Aga päeva lõpus selgus, et ei maga ka noored jahimehed midagi. Viimasest ajust küttisid põdralehma ja -vasika vennad Priit ja Tiit Kuus.


Objektiivi jäid vennad põdralehma juures, vasikas on all paremas nurgas pildilt väljas.
Fotod: Kristjan Teär