6.1.18

Kolmekuningapäeva jaht läks täkke

Vaatamata jaanuarikuule ja kolmekuningapäevale sai nauditud igati hilissügist jahiilma. Törts päikest, teine vihma, kolmas lund, siis jälle päike.
Et ajusse olid saabunud ka Jüri Murel ja Arukuuse Boss, tõotas päev kindlat saaki.

Jüri ja Boss alustasid sügisvihmas ja lõpetasid värske talvega. Päev oli tegus ja seiklusterohke.
Foto: Toivo Vaik

Esimeses ajus ei läinudki pikalt kuni kostus koera häälekas tegutsemine, millele järgnesid kaks püssipauku. Veel hetk ja raadiojaam andis teada, et kütitud on hirvelehm ja vasikas.

Arne Saagpakk küsis kaaslastelt, et kas ta võib nüüd kohe koju minna?

Vähemaga ei lepi: pool kilomeetrit tirimist, sest helikopterit ei õnnestunudki tellida
Fotod: Kristel Hani

Teises ajus Boss millegipärast töötada ei tahtnud. Iga natukese aja pärast kippus ikka uuesti ja uuesti maanteele. Oli küll paras džungel, kuhu hirved tavaliselt talveks varjusid, ometi asi ei klappinud. Veidi aja pärast saime teada kohe kahest põhjusest, miks tark loom oma südameasjaga tegeleda ei tahtnud. Et jahikoera meeled oli meeste omadest erksamad, selgus üsna pea.

Esimene mõte oli see, et Boss ei soovi töötada lähedalolevate visside pärast

Kristel: "Küll on nunnud ..."
Fotod: Toivo Vaik

Vissikarja kõrval seati uusi plaane ja alles siis selgus tegelik põhjus, miks jahikoer töötamast tõrkus. Kohale saabus Keskkonnainspektsioon, kes tuli järjekordselt veenduma, et Kärla jahikorralduses mitte mingeid "auke" ei leidu.

Suurest austusest inspektorite töö vastu tekkis kohe järjekord jahimeestest, kes tahtsid oma dokumente esitada. Viimati nägid eestlased taolist saba pealinnas Vene saatkonna ees kui meil külas olevad naaberriigi kodanikud riigiduumat valisid

Selle jahipäeva kõige õnnelikum inimene oli Madis Mets. Kui teised kõik teadsid, et nende asjad korras on, siis nüüd sai Madis seda tänu inspektoritele ka enda kohta teada!

See päev rohkem saaki ei toonud kui välja arvata jahikoera ette jäänud kimpu kährikuid, kes tema hammaste läbi oma kurva lõpu leidsid. Seda enam oli põhjust minna kogunemiskohta, kus meid ootas kohale saabunud nännikoorem.

Saagi jagamine on täppisteadus, mis usaldati Toivo hoolde. Aga et kõik oleks korrektne, siis pandi jagamist jälgima kontrollkomisjon. Ühtegi kaebust päeva lõpuks ei laekunud. Täpse töö palgaks sai jagaja pudeli Jägermeistrit koos Maasikaketšupiga.
Fotod: Kristel Hani

AGA TEADA ANDA ON KA KAHEST ASJAOLUST:

1. Järgmine ühisjaht toimub 13.jaanuaril kogunemisega kell 10. Eelnevalt lubatud varem kokkulepitud tingimustel hiilimis-varitsusjaht punahirve lehmadele-vasikatele. Ja kõigile muudele jahikalendris lubatud elukatele.

2. Juhatus otsustas lubada väljastada suurtele jahigruppidele igale ühe hirvevasika küttimise loa. Tingimusel, et ühisjahi päeval olgu realiseerimata load jahis ja kui see jääb ka sellel päeval küttimata, antakse luba tagasi. Kogu sellekohase asjaajamise eest vastutavad gruppide vanemad, kes ka loa välja võtavad. 

KOHTUME JAHIL!