29.12.13

Aastalõpu jaht ja uusaastasoovid

Täna oli tõesti ilus jahiilm. Soe nagu septembris. Kuid peale looduse nautimise ja hirvede, metssigade, kitsede, rebaste, ühe põdra ja kähriku eemalt imetlemise midagi rohkemat ei toimunud. Küllap ei olnud laskmise päev.

Mis tegi heameelt on see, et mehi oli jahis 23. See näitab, et peale jõulupühade aegse söömise-joomise ja logelemise järel oli vaja päeva, mil end maha käia. Kõik tänased jahilised end maha käia ka said.

Päris ilma trofeeta päev siiski ei jäänud. Üks meie sagedastest ajuskäijatest - Erkki Etverk - läks koju hirve leidsarvega. Nii et saak oli ikka olemas!

Peibutis tulevasele jahimehele: küllap omal ajal tuleb ka tõeline trofee. Seekord Erkki Etverk oma leidsarvega.
Foto: Olav Etverk

Ent kesine päev mehi ei heidutanud. Peale viimast aju hakati kohe sättima paika järgmist jahipäeva. Kokku sai lepitud, et järgmiseks kohtume 4. jaanuaril 2014 kell 10 Kärla bensukas. Et minna Kandla ja Sauvere kanti hirvepullide ja metssigade elu kibedaks tegema. Oodatud on jahimehed ja ka kõik need, kes soovivad end pühadejärgsel ajal veidi metsas liigutada. Normaalne koormus kõigile tagatud.

Lisada on veel selline teave, et Urmas Pildre andmetel hakkab Nasval 3. jaanuaril lund sadama. Sadu pidavat tema sõnul Kärla kanti jõudma 4. jaanuari varahommikul. No vaatame, kas metsas olles saab uskuda meest, kes suure osa oma elust on pidanud vee all olema.

Mida veel? Ega muud kui soovime kõik üksteisele toredat vana-aasta õhtut, kaunist aasta algust ja seda, et olgu 2014 kõigile inimestele mõnus ja tegus! Selle soovi kaunistamiseks olgu siia lisatud alljärgnev bukett:

Foto: Toivo Vaik