27.1.18

Alustati pullvasikaga, lõpetati medalipulliga

Selle hooaja lõppu jäi kroonima väga ilus jahipäev. Hommikusele kogunemisele oli lisaks kolmekümnele Kärla jahimehele saabunud ka jahikülalised pealinnast ja Järvamaalt. Esimesena meile juba teatud-tuntud Jüri Murel ja tema truu abiline Arukuuse Boss. Järvamaalt olid seekord hirvejahil jahimehed Karl Lõoke ja Rene Järvamägi, viimsel kaasas vapper laika nimega Kotkapesa Kedrach. Siinkohal märgime ära, et tublid jahikoerad väärivad igati oma uhkeid nimesid, sest nende töö näitas kõrgtasemel olekut igal selle päeva minutil.

Aga las päev räägib iseenda eest. Avapaugu tegi Toivo Vaik, kes võttis neljasest "kiirjooksjate brigaadist" maha hirvevasika.

Toivo: "Tundub lausa uskumatuna, et hirved koerte ees nii suurt kiirust üles võtavad. Oli igatahes joppamine, et üks neist elutähtsasse kohta tabamuse sai. Aga ju peab jahimehel ikka õnne ka olema."
Foto: Endel Pank

Oli mis oli, saak sai Olavi massinasse ära sätitud ja üles võeti järgmine aju. Seal läks lahti tõeline möll. "Lahing" oli igati 100-aastase vabariigi vääriline, sest koerad suutsid küttide ette ajada kolm hirve, kes kõik ka saagiks langesid. Jahikülaline Karl Lõoke tõdes, et tabamuse sai tema elu esimene punahirv, kuna Järvamaal olla see elukas suhteliselt tundmatute metsaasukate nimekirjas.

Karl: "Sõita Saaremaale ja küttida hirv, mida see jahimehe hing veel ihaldada võiks..."
Foto: Kristiina Lõoke

Teise hirve tabas Kristiina Lõoke, kellele assisteeris lõppfaasis Rain Mesila. Ka Alar Aavasalu lendulastud kuul sai ühele hirvele saatuslikuks. Hingepaugu andis loomale Rene Järvamägi

Rene (vasakul) ja Alar oma saagiga

Seega läks nii, et mõlemad järvamaalased said Saaremaal oma püssid hirvi küttides tahmaseks. Igatahes tasus meestel see pikk teekond ette võtta!

Tirimist ja sikutamist sel päeval jätkus.

Kolmas aju sai kohe algul hoo sisse sellega, et koerad ajasid pullikarja liikvele. Raadiojaamadest saime teada, et nähtud oli teiste seas ka ühte väga uhket trofeelooma. Ei läinudki pikalt kui anti teada, et saagiks oli saadud medalipull. Täpse tabamuse tegi Sven Mägi.

Sveni tabatud loom oli nii uhke, et operaatoreid lendas kohale alates kohalikest väljaannetest kuni New York Timesi meesteni välja. Päevakangelasest kütt jäi seekord pildi keskele.
Fotod: Arne Saagpakk

Sven oma saagi kohta: "Poleks uskunud, et neid pulki seal üleval võib nii palju olla!"

Jahiplatsile jõudes tänati Dianat suurepärase jahipäeva eest, mis omakorda oli vägevaks lõppakkordiks käesolevale jahihooajale. Kokku sai kütitud 70 punahirve, mis on viimaste hooaegade rekordiks. 

2017/18 hooaja lõppu jäi tähistama suurepärane ülesvõte. Innustuseks neile, kes on taas rivis septembrikuus algaval uuel hirvejahi hooajal. 
Fotod: Alar Aavasalu

Kokkuvõtteks saab tubli töö eest Kärla jahimehi kiita. Samas ei saagi enese kiitmise tähtsat tööd kellegi teise hooleks jätta. Suurepärane hooaeg jääb meie seltsi ajalukku oma märkimisväärsete tulemustega. See kõik annab jõudu end koguda uute jahihooaegade tarbeks.

KOHTUME JÄRGMISE HOOAJA ESIMESEL ÜHISJAHIL!