29.8.14

HERMAN PAHAPILL 90

Tänane juubilar, eluaegne metsamees ja meie seltsi auliige Herman Pahapill on maakera tallanud juba 90 aastat. Nii väärikas juubel on meil esimest korda. Hermann on mees, kes teab metsas toimuvast kõike, sest kogu oma töömehe tee on ta veetnud metsa majandades ja kasvatades, lisaks kulutanud oma vaba aega jahil käies. Jahimehena oli mees rivis niikaua kuni aastad seda lubasid. Tänaseks on ta jahimehe teatepulga üle andnud oma tütrepojale, kes on meie seltsis hea jahikaaslane.
Herman on tuntud täpse ja seaduskuuleka mehena. Tema käest võis alati küsida nõu kui milleki ise jänni jäädi. Soovime kogu seltsiga Hermanile tervist ja jaksu!

Meie seltsi ajaloost on teada, et Herman küttis kõigi aegade kõige esimese põdra Kärla maadel, milleks luba eraldati. Herman on pildil esireas vasakult teine ja hoiab oma põdratrofeest kinni.
Foto Kalev Teäre kogust

Ka esimese meie maadel kütitud punahirve aitas Herman (hoiab köiest) metsast välja tirida. Täpse käega kütt oli eelmine juubilar Ülo Metsmaa, kes aga ise ei ole millegipärast pildile jäänud.
Foto: Rein Maimann