9.12.17

Pühapäeval jahile!

10.12.2017 kell 10 on ühisjaht. Varahommikul enne kogunemist hiilime-varitseme hirvelehmi ja vasikaid ning põdrapulle ja vasikaid. Jahijuhataja Jürgen Tamm. Olge kohal!

Kristel lubas tulla, tule sinagi!
Foto: Toivo Vaik

Laupäevast jahipäeva võiks nimetada Taivo-Toivo-päevaks. Nimelt varahommikusest hiilimisest ilmus seltskonna kogunemisele Taivo Villak kütitud hirvepulliga.

Niipea kui meremees maale saab, tuleb ta jahile ja leiab otsekohe saaklooma

Foto: Toivo Vaik

Esimene aju sai tehtud Hallivälja taga pärapõrgus, kus me just väga sageli käinud pole. Vett ja vilet oli seal palju nagu hirvigi. Aga raadiojaamast kostus vaid ajust tulevaid teateid, palju hirvi tagasi läks. Läksid ajust läbi ja sinna jäid, isegi aju taga olevad kütid neid näha ei saanud.
Vahetult enne aju lõppu ilmus parema külje pealt kolm hirve ja sealt tabas ühe Toivo Vaik. Peale pauku tuli raadiojaamast kommentaar, et see lask läks küll loomale pihta, sest tundus nagu oleks vana ZIL-i uks  kinni löödud. Ilmselgelt oli kommenteerija kursis aastakümneid tagasi ringi sõitnud tehnika markidega.

Toivo saak tõmmati tee kõrvale läbi "suurjärve", mille põhja jäi Madis Metsa auto numbrimärk
Foto: Kaido Teär

Teine aju oli taas saagirikas. Tegijaks oli jällegi Taivo Villak, kes küttis suure põrdapulli. Juhtus aga nii, et saakloomal oli peas küll uhke seitsmeharuline, ent seda vaid ühel poolel. Teine pool oli kusagile metsa maha heidetud. Eks nüüd jääb kütil üle leida sobiv aeg ja see metsatukk läbi kõndida ja sarve paarimees üles leida.

Ka ainsam sarv seisis peas täpselt niikaua kuni pilt ära tehtud sai, siis langes seegi
Foto: Timo Jõeäär

Päeva viimsest ajust küttis Madis Mets metssea. Seajaht teadagi on muutunud varasemast jahimehe igapäevatööst harulduseks, ometi oli neid selles kohas terve kari.

Labor selgitab notsukarja tervise, alles siis selgub jõuluprae saamise võimalus
Foto: Timo Jõeäär

ESMASPÄEVA ÕHTUKS SAABUS RÕÕMUSÕNUM, ET METSSIGA OLI KATKUVABA! JÄRELIKULT LOOTUST VEEL ON.