10.12.17

2017.aastaks kõik!

Siinkohal saab silmas peetud ühisjahti. Anname puhkust ja metsarahu nii ulukitele kui iseendale. Et igal laupäeval ei kostuks metsadest hüüdeid, pasunahelisid ega jahikoerte klähvimist. Lärm võib ka metsas ekslevaid kuuseotsijaid hirmutada.

Mis ei täheda aga seda, et need, kellel veel aasta lõpuni kehtivad jahiload taskus, ei tohiks väljaspool jõulurahu üksinda või väikestes gruppides jahti pidada. Samas on teada anda, et küttida jäi lisaks veel põdrapull ja põdravasikas.

Pühapäevase ühisjahi ainukese saagi sai Reimo Prants, ehkki igat liiki saakloomad end siin-seal ilmutsaid
Foto: Toivo Vaik

NÜÜD TÄHELEPANU! Kõigile teadmiseks, et esmaspäevast (11.12) kuni reede (15.12) õhtuni on võimalik  neid küttida. Põtrade küttimise load on Jürgeni käes, seega eelnevalt tuleb temaga ühendust võtta. Saak läheb teadagi ühiskassasse. Nii et kui on põdrajahile soovijaid, andke Jürgenile teada!

Täname kõiki selle hooaja ühisjahis osalenuid ehk neid, kes riigi poolt pandud laskekohustusi täita aitasid. Ka neid, kes varahommikustel või hilistel õhtutundidel üksikjahiks antud ulukid ära küttisid. Kindlasti kohtume veel 2018.aasta jaanuaris hirvejahil, sest hirvepopulatsioon vajab jätkuvalt piiramist. Selleks tuleb vaid blogi jälgida, kuhu kõik meie teadaandmised kirja pandud saavad.

Nagu pildilt näha, on vedaja alati valmis niipea kui saakloom tabatud saab...
Foto: Sven Mägi

Kristel saatis veel paar pilti ilmestamaks meie viimaseid selle aasta ühisjahte. Kahetses, et ei teinud pilte eilsest Mustjala maantee äärsest jahist, kus vesi kohati nii sügav oli, et täitis isegi ajumeeste taskud, saabastest ja muudest riietuse soppidest rääkimata.
Need Kristeli pildid on siinkohal välja pandud.

Ajusse minek! Häid lambaid (jahimehi) mahub palju ühte lauta (autosse)

Avastus Karujärve lähistelt, kus keegi käib aegajalt õrrel istumas, kasutades sinna ronimiseks megaredelit