14.10.18

Rallipäeva jahiralli

Eilne jahipäev oli suurepärane. Seda nii ilma kui ka saagi poolest. Jahimaade ümber käis Saaremaa Ralli, nii et mürglit oli kogu ilm täis. Meie andsime omapoolse panuse valju kisaga ajus. Hommikul oli tiheda autodevoo tõttu isegi kogunemiskohta pääsemisega raskusi. Aga lõpuks läks kõik nii nagu minema pidi.

Varahommikusest hiilimisloteriist tõmbas korraliku loosi Rein Maimann. Mees kirjeldas oma hommikust seiklust nii:
"Alustasime Ahi tagant, aga seal oli palju heinapalle, mida pole mõtet pömmida. Kuna suure valgeni aega küll, sai suund võetud Kaatsa soosse. Jagasime soo kaheks. Martin ütles, et mine sa vasakule, sul nagunii õnne rohkem. Ja seal ta oli, kogu oma ilus."

Ei saa just väga sageli sellistest sarvedest kinni haarata
Foto: Martin Saar

Ilusa soku küttis Jaanus Saarem ja metskitse Reimo Prants. Aga ka teistel läks hästi. Kristel Hani sai maha hirvelehmaga ja tegi täkke ühe põdralehma külge. Sellest täkkest läkski lahti ajujaht, mis algas Kandla küla alt raba pealt ja lõppes saagiga Karujärve kaldal. Sai see uluk veel mõned paugud takkajärele, ent lõpliku saagi tegi Riivo Nael.

Kristel: "Kui ikka ette jääb, siis iga kell..."
Foto: Arne Saagpakk

Jaanus: "Olen tagasihoidlik jahimees, mulle trofeest piisab!"

Reimo: "Jäi ette, tegin pauku, sest metskitsi tuleb meil hooaja jooksul maha kõmmutada sada tükki."
Fotod: Toivo Vaik

Nagu loo algul mainitud, tuli ajukohti valida sellest sõltuvalt, kus parajasti ralli kiiruskatsed käivad. Autode müra oli omamoodi abiks, sest arvesse võtta sai ka seda, et rallimüra poole loomad kohe kindlasti ei liigu. Nii tuligi kõne alla rabaäär Käesla küla lähedal, kus päris aju algul tegi põdra saagiks Arne Saagpakk

Paugu järel tuli raadiojaamast Arne konstanteering: "Noor põdralehm maas."
Foto: Kristel Hani

Aju lõpupoole jäi aga veel üks põder "vahele", kelle peale tegi haavava lasu Endel Heinla ja lõplik mahavõtmine jäi Aarne Mesila tööks.

Seega päev tulemuselt missugune! Kõik tabatud loomad said leitud ja välja toodud. Aga ei me pääse veel, oleme oma kohustuse täitmisega kusagil poole peal.

Järgmiseks jahiks koguneme 20.oktoobril kell 9.15. Enne aju algust lubatud teha hiilimisjahti neil, kes nimekirjas. Seekord on jahi juhatajaks Arne Saagpakk ja nimekiri on tema koostada.

Veel on teada anda, et 20.okt tuleb meile jahti Jüri Murel koos oma abilise Arukuuse Bossuga. Boss on meil teada-tuntud ja järeleproovitud jäljeajaja. Küttidest võiksid seekord tulla kõik, kes vähega saavad!


KOHTUME JAHIL!