21.10.18

Seekord oli peategijaks Peep

Kaunis jahihommik ja jahimehed ootel, millal pealinnast jõuavad koeramees Jüri Murel ja ta väsimatu abimees Arukuuse Boss. Kui külalised kohal, läks jaht lahti. Esimesest ajust "lendas" kambas välja 5-6 hirve, millest ühte tabas Peep Kuus.

Raadiojaamast Peebu hääl: "Andsin paugu hirvede lendsalgale, pärast vaatame, kas pihta ka sain."
Foto: Toivo Vaik

Kontrollimisel selgus, et maas mis maas ning igati asjakohane ja täpne lask. Aga Diana andis Peebule veel ühe võimaluse. Ka järgmisest ajus ajas Boss mehe ette hirve. Küllap sai esimesest ajust aru, kelle ette tasub ajada. Seekord keeras loom peale tabamust ajusse tagasi ja asja võttis uuesti oma kätte jahikoer. Ta suunas haavatud uluki oma peremehe juurde ja saagiks tegemise paugu andis hirvele Jüri Murel.

Aga see polnud veel kõik. Veel üks hirvelehmast ja -vasikast koosnev tandem jooksis ajus ringi. Boss suunas loomad Jaanus Saaremi laskesektorisse, kes otsustas vasika kasuks, sest mõlemat lihtsalt ei jõudnud lasta. Laskmis- ja tabamiskoha vaheks sai mõõdetud üle 250 meetri ja kui võtta arvesse seda, et tegu oli erakordselt väikese, veel tähnilist karva kandva vasikaga, siis sai kinnitust asjaolu, et Jaanus on ikka snapieri mõõtu mees küll koos oma 1903. aastal valmistatud Carl Custaviga.

Jaanus: "Selle hooaja kuues hirv, võib rahule jääda..."
Foto: Toivo Vaik

Aga kuna Jaanuse tabamusele eelnev hirvelehm sai hingepaugu jahipaiga mõttes otse pärapõrgus, siis läks noorem ja füüsilise konditsiooni mõttes meeskonna paremik seda käsitsi välja tirima. Järgneb kirjeldus Kristelilt, kes asja juures tunnistajaks ja fotograafiks oli:

"Üks väga verine jahimees, seitse päkapikku, üks juhataja, kes teab täpselt kuhu minna. Ja siis loodus, kus isegi punasesse rüütatud inimene võib nõnda väike ja nähtamatu olla, et väljapaistmisega on raskusi. Ja muidugi looduse enda värvid ... kontrast punasest, oranžist ja rohelisest..."


Fotod: Kristel Hani

"Tööpõld on lai...", oli kunagine populaarne estraadilaul. Mis käib ka meie hetkeseisu kohta. Me koguneme järgmiseks ajujahiks 27. oktoobril kell 9.15. Lisaks küttidele ootame ajusse kõiki jahihuvilisi, maaomanikke ja muidu toredaid inimesi. Teavet saab huviline igalt meie jahimehelt. Reegel on aga igavesest ajast igavesti selline, et saagi jagamisel on kõik võrdsed!
Hommikuse hiilimis-varitsuse tarbeks koostab seekord nimekirja Arne Saagpakk.

KOHTUME JAHIL!