30.12.19

Aasta lõpp tõi saagi lisa. Teave 2020. aasta esimestest jahtidest

Ehkki jahirahu lõppemise järel meil sel aastal enam ühisjahte kavas polnud, korraldasid mõned meie erksamad tegelased ikka väiksemate gruppidega küttimist. Kutse jahile tulla anti kõigile edasi meie FB sõnumites. 27. dets tuli kohale neli jahilist, 28. aga juba seitse. Esimesel päeval tehti saagiks hirvelehm, teisel vasikas, nii et olgu mehi kohal palju tahes, hea tahtmise juures on kõik võimalik. Esimese päeva kütiks oli Jürgen Tamm ja vasika lasi Priit Kuus. Mõlemad mehed on meie seltsi ühed tugevamad tegijad.

Lõppematu traditsioon: Täpse küti austamine

Selle saaklooma tirisid mehed GPS-i andmetel 872 meetrit enne kui veokini jõuti. Küllap maitseb selle päeva saagist valmistatud toode ka tunduvalt paremini.
Fotod: Kristel Hani

Metsas käis jalutamas ja jälgi uurimas ka Janis Niit. Ja sattuski haruldasele jäljele, mida polnud saabunud pluss-ilmgi jõudnud veel ära kustutada.

Eemalt vaadates olevat jälg paistnud nagu jõuluvana habetunud nägu
Foto: Janis Niit

Aga uuel aastal alustame uue hooga. 4. ja 11. jaanuaril on mõlemal päeval külla oodata koeramehi teiselt poolt suurt vett. Seega, oleme kõik taas kohal hommikul kell 9.

Veel on teada anda, et kellel on väiksemate gruppide hirvelehmad või -vasikad küttimata, saavad oma load jaanuariks veel uuendada.

KOHTUME JAHIL!