13.10.13

Oli saagirohke päev, järgmine ajujaht 19.oktoobril

12. oktoobri ühisjahipäev oli üks viimase aja paremaid. Suurepärane ilm ja rohke jahist osavõtt tagasid edu. 

Kokku kütiti neli põtra: vasikas, kaks lehma ja pull. Hiilimis-varitsusjahist küttis varahommikul noore lehma (mullika) Rein Maimann, ajust küttis lehma ja vasika külalisjahimees Jaan Veltman ning kaheharulise pullitrofee omanikusks sai viimasest ajust Janis Niit


Martin Saare mobiilifoto

Reinu sõnade kohaselt sattus ta rivaalide võitlustandrile, kus omavahel pidasid noore emase pärst duelli kahe- ja kolmeharuline pull. Emapõder seisis veid eemal ja vaatas pealt, kumb kummale ära teeb. Rein: "Varem olin kuulnud küll, kuidas metsas sarvi kokku lüüakse, esimest korda 20 aasta jooksul juhtusin seda nägema. Ühe põõsagi olid jõudnud juba pehmeks teha. Kahene tundus kolmesele ära tegevat. Küttisin mullika ja selle peale jõllitasid pullid mind eemalt võsast põlgliku näoga, justkui tahtnuks öelda, et mille pärast me siis kaklesime!"

Peale paari aju, mis paugutamist esile ei kutsunud, küttis Jaan Veltman korraga põdralehma ja -vasika. Kiired liigutused, kaks pauku ja keegi leinama ei jäänud. Järgnev hetk oli sobiv ka ühispildi tegemiseks.


Ehhki päev oli kulgenud soodsalt, otsustasid mehed veelkord oma jahiõnne ja jahijumalanna Diana soosingu proovile proovile panna. Ja ennäe, ajus oligi kaks pulli! Raadiojaamast kostusid Tiit Mägi sõnad: "Janis, kaks pulli tulevad teineteise järel täpselt sinu suunas. Esimene on ilus kolmeharuline, las tema jääb kasvama. Tagumine on kõvera haruga kahene, anna sellele!" Janis, teada-tuntud täpsuskütt, reageeris koheselt. Tulemus allpool pildil.


Peale neljandat küttimist otsustati, et päev on olnud edukas ja aeg minna oma jahiõnne tegijaid "kiitma". 

Jahiplatsil lõpukogumemisel tutvustas meie külaline Jaan, kuidas vanasti "eestlaetavaga" ümber käidi. Peale püssirohu doseerimist ja kuuli rauda toppimist lasi ta märki. Täpsus oli ideaalne ja märklaual üks auk juures. Püssirohusuitsu jagus kõigile soovijatele ninnatõmbamiseks.



Fotod: Kristjan Teär

Järgmiseks ühisjahiks koguneme 19. oktoobril kell 8.30. Kel huvi osaleda varahommikusel hiilimis-varitsusjahil, võtku eelnevalt ühendust Aarnega.