15.11.16

Rajakaamera taas abiks

Laupäevane ühisjaht läks järjekordselt selles suunas nagu jahimeeste sooviks oli. Kuna jahihooaeg on juba niikaugel, et hirvedele-põtradele tuleb teha valiklaskmist, siis on saagi saamine ka problemaatilisem kui jahi algul, kui on luba küttida kõiki isendeid. Seega annab tulemuse parem luure ja aastatega kõrva taha kogunenud teave.

Seekordset päeva võib nimetada vasikavaimustuse päevaks, sest just järelkasvu küttimine oli selle päeva põhiline eesmärk. Varahommikusest hiilimisjahist küttis hirvevasika Aarne Mesila.

Kuna põtradega tundub asi nii olevat, et pigem on nende arvukus languse kui tõusu teel, siis meie põhiline eesmärk küttimisel on saada õige sooline-vanuseline tasakaal. Ka seekord tuli appi rajakaamera ja juhtas meid kohta, kust võib sobivaid ulukeid leida.

Täitsa olemas, leia vaid nad metsast üles
Foto Tiit Ennemuisti rajakaamerast (kuupäev ei ole õige)

Eks siis saigi sammud sinnakanti veetud ja ajujaht ette võetud. Tulemus oli selline kui varasemad ootused. Kaks põdravasikat küttis ei keegi muu kui Madis Mets.

Küll Madis juba teab, kuhu end ootele sättida

Omajagu tirimist käib iga sellise jahipäeva juurde
Fotod: Kristel Hani

Siit edasi saab öelda vaid üht: jätkame. Koguneme 19. novembril kell 9. Küttida on jäänud 1 põdrapull ja 2 põdravasikat. Punahirvedest kütime jätkuvalt medaliväärseid hirvepulle ja hirvevasikaid. Metskitsedest on küttimiseks lubatud sokud. Laseme metssiga ja ringi kõnnivad ka lasta lubatud 2 hunti.
Varahommikusest hiilimisjahist saavad osa võtta need, kes on end nimekirja pannud.

VEELKORD:  ME  EI  KÜTI  HIRVE-  EGA  PÕDRALEHMA  JA  EMAST  METSKITSE!!!