20.11.16

Seapäev ja kummaline seenemets

19. november kujunes seapäevaks. Metssea küttis Rain Mesila. Nii nagu meil on välja kujunenud kindlad hirve- või põdramehed, nii leiti lõunapausi ajal, et Rainist võiks saada meie seamees, sest ta oskab sageli end kütiliinile sättida just sinna, kust metssiga välja jookseb. Vaatamata asjaolule, et toimekas noormees on ka muid elukaid rajalt maha võtnud.

Rain: "Tuli ajust paraja sörgiga, võtsin sihiku nina ette, et siis taban jooksu pealt kaela. Kui päästikule vajutasin, pidurdas siga äkiliselt ja nii ta tabamusega peas üle katuse käiski."
Foto: Evelin Mesila

Kuna sihikule oli võetud valiklaskmine, siis jäigi tulemus selliseks. Ilmselt ka selle tõttu, et meie maadele oli loodus sokutanud kummalisi nähtusi. Kasvõi see, et huvi pakkus hiidmurumunadest ämmatossude asum metsa all. Nähtus oli nii erakordne, et kohale sai kutsustud tuntud seenevana Vello Liiv. Et ta saaks end veelkord sel sügisel erilistele seentele pühendada.

Pilt andmaks ülevaadet, milliseid ämmatosse sügisel jahihooajal metsast leida võib. Pildil olevad on vaid osa kogu sellest rohkusest. Püss on kõrvale asetatud selleks, et saada aimu nende tossude suurusest.
Foto: Toivo Vaik

Aga me võime oma ühisjahi hooaega hakata selleks aastaks kokku tõmbama. Küttida on jäänud veel kaks põdravasikat. Lisaks põdralehmadele jätame ka põdrapullid rahule, sest sarveheitmise aeg on alanud.

Kokku sai lepitud, et neid kahte põdravasikat saavad soovijad hiilida ka nädala sees. Loa saamikseks põdravasika hiilimisjahi tarbeks tuleb pöörduda Aarne Mesila või Sven Mägi poole.

Juhul kui need vasikad nädala sees tabatakse, siis on ühisjahtidega selleks aastaks kõik. Informatsiooni edastame veelkord reedel, 18. novembril. Siis selgub, kas 26. novembril veel ühisjahti toimub või mitte. Aga neile, kes põdravasikaid hiilima lähevad, soovime HEAD JAHIÕNNE! Ka kõigile neile, kes soku, metssea- või hundijahti peavad.