30.3.19

Nädal pärast pidu

Pidu oli seekord nii vägav, et blogija pidi terve nädala mõtteid koguma, et hetke jäädvustajate saadetud arvukaid pilte seedides lugu kokku panna. Ja oli mille üle mõtiskleda, sest pidu oli sama kirju, tegus ja omanäoline kui lõppenud hooaeg. Tehti kokkuvõtteid, austati jahimehi, kelle panus on aastakümnetega muutunud meile oluliseks, söödi-joodi, mängiti mänge ja tantsiti nii, et väsitati koguni pillimees ära. Aga kõige paremini räägivad sellest õhtust pildid, mis jäävad igaveseks siia internetiavarustesse meenutamaks seda suurepärast hooaega aastal 2018.

Kalle ei saa lahti mõtetest, miks ta küll jahil olles enda nina ette sattunud saakloomast mööda lasi. Aga on lootust, et pidu teeb hooajaga lõpparve ja jätab kõik hingel oleva sinnapaika. Veidike tagapool tegeleb Tiit mediteerimisega, et olla valmis selleks, mis õhtul ees ootab.

Kes soovib bussi, mis seekord on saadaval tasuta!

Esimest korda seltsi ajaloos anti välja tänukirjad teenekamatele jahimeestele. Kõik me loodame, et sellest saab aegade lõpuni kestev traditsioon. Seekord sai tunnustatud seitset inimest.

Juhatuse liige Arne Saagpakk ulatab tänukirja kauaaegsele jahimehele ja seltsi trofeemeistrile Raimund Pugile.

Kohe saab seltsi esimehe Aarne Mesila käepigistuse ja tänukirja meie vanim tegevjahimees Kalev Teär

Kui hüüti välja nimi Endel Pank, siis pidi püünele kutsutu ehmatusest peaaegu kokku vajuma. Enda sõnul pole ta jahtide kordaminekuks mitte midagi olulist ära teinud ja olevat olnud kaaslastele ainult tülinaks kaelas. Ent kui juhatus oli meest otsustanud tunnustada, siis jäid ta sõnad iseloomust tuleneva tagasihoidlikkuse arvele. Viimane pidavat aga eriline voorus olema.

Aga pidu käima sai, sest laud oli lookas ja pillimees hakkamas.

Pealikul avasoolo tehtud

Kui vennad Aavasalud alles tantsuplaane pidasid ...

... olid paljud juba põrandal tolmutamas.

Madis Mets teadis, et kohe pidavat kuuvarjutus algama. Teised polnud sellest küll midagi kuulnud, ometi tuldi igaks juhuks õue varju algust ootama.

Keegi pidi ju ka juhatuse tublit tööd kiitma ja selle võttis Toivo enda peale täiesti vabatahtlikult ja omaenda initsiatiivil.
Fotod: Kristel Hani ja Arne Saagpakk

Olgu siinkohal ära toodud kõik nimed, keda juhatus pidas selle hooaja tunnustuse vääriliseks. Need on KALEV TEÄR, ERICH SUURPERE, RAIMUND PUGI, ÜLO METSMAA, ENDEL PANK, TIIT MÄGI ja ENDEL HEINLA.

KOHTUME JÄRGMISEL ÜHISÜRITUSEL!