5.10.19

Põdrajahi algus: ei ühtki põtra, metsas tehti lihtsalt pulli

Esimene ühisjaht, kus lasta võis ka kõiki liiki põtru, algas sellega, et sel ajal kui me kogunemisel üksteisele oma enda jahimuljeid üle trumbata püüdsime, vahtis põder kaamera all ja ootas jahimehi.

Huvitav-huvitav, täna peaks nagu põdrajaht juba täie rauaga käima ...
Pilt Sven Mägi rajakaamerast kell 9.40

Ja nagu pealkirjas juba öeldud, kujunes päev parajaks pullitegemiseks. Ehkki ühes eelmises loos sai kirja, et mõnda meest ei tohi enam metsa lasta, algas päev ometi hirvepullidega, mille küttisid Riivo Nael ja Tiit Kuus. Riivo ei hakanud isegi mitte pilti tegema, sest eelmiste jahtide aegu lastud loomad olid tänahommikusest tüki maad pullimad.

Tiit: "Kui eelmise korra pullil olid juba kroonides 6+5, lisaks veel muud harud, siis sel korral olid vaatamata pikkadele sarvedele harusid ainult 2+2
Foto: Priit Kuus

Aga jätame need mehed, kes niikuinii metsa pääsedes kohe omale sarved teevad, rahule, ja vaatame, mis pulli edasi sai. Vanemad mehed teavad, et jube raske on olla, kui kätte jõudnud aeg, kus tunned, et pojad on sinust üle ja teevad igal võimalusel ära. Vennad Kuusid on mehed, kes vaatamata oma noorusele annavad nii mõnelegi vanale jahimehele silmad ette. Isa versus pojad, see käib juba läbi tuhandete aastate igal elualal.
Kes see aga alla anda tahaks? Peep Kuus on üks neist, kes selliselt mõtleb ja uskuge või mitte, ta tegigi tembu, mida poegade ees häbenema ei pea.

Peep: "No, pojake, tule siia ja tee issist üks klõps blogi tarbeks ..."
Foto: Priit Kuus

Ei murdnud me ka seekord oma igikestvat traditsiooni olla väga lahke oma jahikülaliste suhtes. Meil pideval külas käiv Pekka Martikainen on üks suurematest pullitegijatest, kes meil jahil käinud on. Mees ei piirdunud vaid ühe pullitegemisega, ta tegi pulli koguni kaks korda ja sama aju ajal.

Pekka: "See pulkloom oli püssitoru soojenduseks ...
Foto: Priit Kuus

...aga seda pilti julgen juba oma sõpradele Soomeski näidata!"
Foto: Kristel Hani

Aga et pullitegemine niisama lihtsalt ei lõpeks, küttis hirve pullvasika päeva lõpus Jürgen Tamm.

Ja kui päris aus olla, siis sellisel pullil päeval ei saanud ju ka ühispilt tegamata jääda. Tehti ära ja sedagi pulli pärast.

Arne läks täiesti vabatahtlikult fotograafi rolli ajal, mil teised jahilised kiirustasid end pildile pleegitama
Foto: Arne Saagpakk

Aga kes ei kadestaks? Kindlasti mitte need 42 inimest, kes toredast jahipäevast osa võtsid. Aga põdradki ootavad ja ega siis iga kord minda ka metsa vaid pulli tegema. Tõsine jaht tuleb uuesti 12.oktoobril kogunemisega kell 8.30.
Nagu traditsiooniks saanud, võivad varahommikusest hiilimisest osa võtta need, kes hiljemalt reede õhtuks esimehe nimekirja peal on.

KOHTUME JAHIL!