20.10.19

Eilne päev kulus lehmakauplemisele ...

Me ei olegi aru saanud, miks Diana saadab meile teatud päevadel saakloomi ette liigiti. Aga nii juhtus, sest hiljutisele pullipäevale järgnes lehmapäev. Nii langeski eilsel päeval saagiks kaheksa hirvelehma ja kolm vasikat. Pullid, keda meile näidati, jätsime tõuaretuse mõttes loodusesse edasi tegutsema, sest need vajasid veel mõne aasta jagu oma sarvede ja sõrgade kasvatamist.

Päeva alustas pea kuuekümneaastase jahimehestaažiga Ülo Metsmaa. Täpne südamepauk ei lasknud saakloomal mingit valu tunda.
Foto: Toivo Vaik

Et päev nii hästi korda läks, selleks andsid oma panuse koeramehed Aivar Saagpakk ja Jüri Murel. Nende tublid jahikoerad ei jätnud ühtki looma ajusse, ellujäämise lootus oli vaid neil, kellele kütid ise armu andsid.

Siinkohal on paslik panna kirja kõik tabamuse teinud jahimehed. Täpse silma ja käega küttideks osutusid lisaks Ülole Timo Jõeäär, Jaanus Saarem, Janis Niit, Priit Kuus, Tiit Mägi, Kaljo Lihulinn, Madis Mets, Jüri Murel ja Teet Vakrõõm. Töö oli nii kiire, et kõiki tabamuse teinud jahimehi ei olnud võimalik isegi pildile sättida. Aga mõned said ikka klõpsitud ja need ka siia pandud said.

Kaljol veab juba teist jahti järjest. Ehk peaks uurima, kuidas mees jahiõnne teeb.
Foto: Priit Kuus

Märkimist väärib veel asjaolu, et keset kõige kibedamat "lahingut" sai üks meie hulgast sõnumi, et on saanud vanaisaks ja ilmale on tulnud poisslaps. Kui nüüd tõmmata paralleele Tarmo Pihlapi poolt kuulsaks lauldud "Vanaisa kellaga", siis võib mõningaid järeldusi teha küll.

Timo oli nii kõva mees, et jõudis päeva jooksul kolm saaklooma ära kutsuda
Foto: Priit Kuus

Teiseks jäi Priit, kelle paugud võtsid kaks saaklooma
Foto: Timo Jõeäär

Jahimeestele on küll antud kohustus koguda kütitud ulukitelt mitut liiki teadusmaterjale, ometi jäi mõneti arusaamatuks, miks mõned meist korraga pinnaseproove võtma asusid. Aga ju see korraldus kusagilt tuli, sest proovidega ametis olnud mehed seda blogile ei kommenteerinud.
Foto: Timo Jõeäär
Foto: Kristel Hani

Aga me oleme oma tööga umbes poole peal või natuke üle, seega peame jätkama. Jahimeeste huvi ei näi raugevat ja nii ootamegi järgmisele ühisjahile kõiki neljakümmet inimest, kes meil seni on osalemisega silma paistnud. Loomulikult tulgu ka kõik need meie seltsi jahimehed, kes pole veel mingil põhjusel osaleda saanud. Täiuslik päev on tagatud, see on kindel!

Me koguneme 26.oktoobril kell 9. Varahommikuse hiilimisjahi kriteeriumid samad, mis varemgi.

Jahikire turgutamiseks olgu siia pandud kaks pilti loomast, kes ilmutas end mõlemat pidi eilsele jahipäevale järgnenud varahommikul
Fotod Sven Mägi rajakaamerast

KOHTUME JAHIL!