13.1.20

11.01 tõi suurepärase jahisaagi

Oli ilus hommik, koju ei saanud jääda mitte kuidagi. Kui muidu ei suutnud laiskusest võitu saada, siis mõtlesid, et teised ju lähevad, ning hakkasidki ennast sättima. Ja ega kahetseda tulnudki, sest kohal olid jahikoerad koos oma peremeestega nii meilt kui mujalt. Kõik see kokku tegi päeva võimsaks. Jahti otsustati pidada Sauvere-Kandla-Karujärve-Paiküla vahelisel alal suurtes metsamassiivides. Peeti ära kolm aju, mis kõik osutusid tulemuslikuks.

Kogunemine päikesetõusul, nii oli kutse peal kirjas

Teiste hulgas oli oma peremehe Jüri kohale sõidutanud ka meie üks sagedasem külaliskoer Arukuuse Boss pealinnast

Jahipäev algab kaardilugemisega, mil jahijuhataja Arne jagab näpunäiteid eelkõige mandrimeestele
Fotod: Kristel Hani

Veel sai jahijuhataja poolt kuulatud ära hulk manitsusi jahiohutuse kohta, sest metsa lastakse koerad neljast erinevat ajunurgast. Sõnad said loetud ikka selleks, et päev igati turvaliselt lõpeks nii jahimeestele kui tublidele jahikoertele. Hoiatused võeti kuulda, kõik läks ladusalt ja päeva lõppedes oli saagiks kaheksa hirve ja üks metssiga.

Olgu siinkohal ära nimetatud kõik täpse käega kütid koos nende saagiga: Tiit Ennemuist (hirv), Priit Kuus (2 hirve), Tiit Kuus (hirv ja metssiga), Tiit Mägi (2 hirve), Jürgen Tamm (hirv) ja Rein Maimann (hirv).

Veel võiks ära mainida seda, et jahti peeti olukorras, kus kogu päeva toimusid kaitseliitlaste harjutused Karujärve lasketiirus erinevat liiki relvadega. Me jäime laskude arvukuses küll alla, ometi sai ka meie poolt parasjagu pauku tehtud. Kohati tundus, et on läinud kõvaks lahinguks kahe osapoole vahel. Kui sealkandis keegi ka metsas jalutamas oli, siis ilmselt tegi ta üpris kiirelt minekut.

Aga nüüd on paras aeg lasta kõneleda piltidel niipalju kui neid blogisse saadetud on.

Tiit Ennemuist tabas üle langi madallennul liikunud hirve
Foto: Kristel Hani

Vennad Priit ja Tiit Kuus olid taas parimas vormis nagu alati
Foto: Jürgen Tamm
Foto: Priit Kuus

Tiit Mägi: "Veel enne kui koerad metsa lasti, lendas meile peale viis hirve." Seekordne saak oli kaks Tiidult ja üks Jürgenilt
Foto: Aarne Mesila

Oleme lähedal hooaja lõpule, kohustusest on küttimata veel vaid mõni isend. Nende tabamiseks koguneme 18. jaanuaril mõni minut peale päikestõusu, sest päev on juba kanasiblimise sammu võrra pikenenud. Juhised tegutsemiseks hommikul jahijuhatajalt.

HOMMIKUL SUUREM JAHISAAGIST VALMISTATUD TOODETE JAOTAMINE.

KOHTUME JAHIL!