3.1.21

Esimese jahi kapteniks naine!

Uue aasta esimesele ühisjahile oli kokku tulnud 25 jahilist ja loomulikult lisandus neile Apollo, kes hoolega kõikidest ajudest osa võttis. Aga veel enne kui jahipäeva alustati oli väike segadus. Kui muudel jahipäevadel on neid hulgi, kes jahijuhatajaks tahavad saada, siis sel hommikul millegipärast vaatasid mehed mõtlikult metsa või taeva poole ja ühtegi kuuldavat sooviavaldust ei laekunud. Nii haaraski ripakile jäänud juhtohjad enda kätte Kristel Hani ja korraga oli meil kogu jahiajaloo esimeseks ühisjahi juhatajaks linnalakk. Mida arvate, kuidas läks? Võib rahus nentida, et Eesti naine saab hakkama millega iganes.

Kelle kätte saab dokumendimapp, sellele peab kogu seltskond terve jahipäeva alluma.

Pole just kõige priskem rivi, ent ometi aeti asi ära ja toodi saak koju
Fotod: Toivo Vaik

Jaht iseenesest algas meil nagu ikka, esimene aju kujunes ulukite loenduseks. Hirvi tuli oma paarkümmend ja metskitsi pisut vähem. Kuna seltskond oli nii suur nagu oli ja kütte just igasse punkti ei jagunud, siis oli teadagi, kuidas lugu lõpeb. Ikka sellega, et võitjaks jääb metsloom.

Päeva saagiks langes kaks hirvepulli ja seega on meil ka pisike juubel, ehk maha on saanud sel hooajal 100 hirve. Nüüd pole meil enam pikalt jäänud, et oma kohustusega järjekordselt hakkama saada.
Päris korraliku sarvepaari kütiks sai taas Riivo Nael, kes kuulub nende jahimeeste hulka, kellel on võimalik töö tõttu harva kohal käia, aga igakord saak teha. Teise pulksarvepaari omanikke on kaks: Aarne Mesila ja Tiit Mägi. Jagub kummalegi üks pulk. Meeste sõnul oli pulle metsa ääres mitu, ent ometi paugutasid mõlemad samale pihta. Aga selliselt on varemgi juhtunud, pole siin midagi uut.

Kui veab, siis venitab ehk pronksigi välja ...
Foto: Jaanika Kinks

Kuna pulksarvede omanikud ei soovinud end pildile jäädvustada, siis paneme siinkohal välja ühe teist laadi trofee ja selle omaniku. Nimelt oli sõbraga koos jahil ajajana esimest korda elus Janek Kütt, kellele sai saagiks ajust leitud ilusa välimusega sarvepaar. Ilmselgelt ühe eelmise hooaja jahtimise praak. Kuna ajukoht asus vahetult naabrite piiri ääres, siis tõdes kogu seltskond, et ilmselt on haavatud loom jooksnud meie maale oma lõppu otsima kõrval olevast jahipiirkonnast. Rahustuseks seegi.

Ilus sõnademäng, et noormees nimega Kütt omab ajumehena esimeselt jahiretkelt hirvetrofeed. Kas annab see indu saada ükskord ka ametilt kütiks, seda näitab aeg
Foto: Toivo Vaik

Aga meil on veel mõned uhked ja vähem uhked trofeed metsas jooksmas. Uueks jahiks koguneme 9. jaanuaril ja ikka kell 9. Et vältida järgmise päeva jahijuhataja valimise probleemi, sai paika pandud, et selle päeva jahti juhib Neeme Sinimeri. Kui keegi tunneb endas tungi käia hommikuhämaruses hiilimisjahil, siis teadku, et hiilida on lubatud hirvevasikat ja metssiga ning üritamine peab olema fikseeritud jahinimekirjas.

KOHTUME JAHIL!