23.1.21

Peamiseks tööks osutus põtrade loendus, aga ka hirvesaaki tuli...

Nii vähe kui meil metsades põtru on, oli mingi ports neid teadmata aje sunnil ühte kanti kogunema pannud ja esimestes ajudes oli raadiojaamades kuulda vaid hoiatusi, et siin või sealpool otsas on nähtud põtru kütiliini poole kulgemas. Mitmel jahimehel oli teises ajus võimalus imetleda toredat põdralehma kaksikute vasikatega, kes kõik rahulikult kütiliini ees jalutasid ja jahimehi põõsaste vahelt uudishimulikult piidlesid. Pereema jäi isegi jahimehe laskesektoris teed ületades seisma justkui teades, et keegi tema maist keha saagiks enam teha ei ihalda. Elamus igatahes!

Päev saagi mõttes just hiilgeaegade registrisse ei lähe, ent samas ei langenud ka kõige nadimate päevade tabelisse. Saagiks sai kaks hirvevasikat, kes kasvult oma ilmaletoojatele suurt enam alla ei jää. Õnneks läks, sest kogenud kütid Tiit Mägi ja Arne Saagpakk oskasid karja hulgast õiged loomad välja selekteerida ja saak sai just selline nagu kavandatud.

Et kaaslased tavaliselt uurivad, kuidas saagi saamine õnnestus, siis andis Tiit seekord lakoonilise vastuse, et noh tulid teised sealt metsast ...
Foto: Kerli Mägi

Arnele "lendas" otse peale kolmene kari, kes pani jooksuga üle mitme meetri kõrguse killustikuhunniku ja sealt lennu pealt mees ühe alla võttiski 
Foto: Kristel Hani

Hiljem katsetati veel paaris kohas, kuid tundus, et hooaja esimeste jahipäevadega võrreldes pea poole võrra kokku kuivanud jahiseltskonna jaoks arvas Diana saagi piisava olevat. Aga jahimehed on juba kord sellised: rahule jäädakse alati, olgu päev, milline tahes.

Nüüd on jäänud tõesti küttida viimased hirved ja siis võib hooajale joone alla tõmmata. Selleks koguneme 30. jaanuaril kell 9. Küttimiseks on metssead ja hirvepullid. Hommikust hiilimisjahti me sel hooajal enam ei harrasta. Kel sarvepaar veel koju viimata, olgu kindlasti kohal! Ja ega see lumi siis nüüd nii sügav ka pole!


KOHTUME JAHIL!

Loodusesõber leiab ringi vaadates ikka midagi ilusat. Olgu selleks kasvõi paksu lume alla mattunud ja oma koormat hoolega kandev kadakataimeke.
Foto: Kristel Hani

Ja veel. Tänapäeval käib kõikjal elukestev õpe ja ümberkvalifitseerumine. Mõned pildilolijatest on meie head koostööpartnerid Järvamaalt. Eelmisel jahikorral nad siit sarvi kaasa ei saanud, selle tõttu mindi kodukandis sujuvalt üle jänesejahile. Igatahes on tulemus aukartustäratav. Foto saatis Rene Järvmägi (pildil koeraga).