1.6.13

Alustame jahipidamist uue seaduse järgi

Alates tänasest kehtib uus jahiseadus. Et me üldse võime minna püss seljas kodust välja, peame olema tasunud jahipidamisõiguse tasu 10 €. Ilma seda toimingut tegamata rikastame vahelejäämise korral riigieelarvet palju priskemalt kui seda tasu eelnevalt ära makstes.

Jahipidamisõiguse tasu arvestatakse jooksva, mitte kalendriaasta lõikes. Kes teeb täna ülekande, see peab uue ülekande teele panema järgmise aasta 1. juunil. Kes aga näiteks arvab, et ta enne ühisjahtide algust küttima ei lähe, võib tasuda vabalt 30.augustil ja taas kehtib see tasu järgmise aast 30. augustini. Tähtis on see, et me ise teame, millal oleme raha üle kandnud ja millal jahipidamise õiguse eest uuesti tasuma peame.

Makse on isikupõhine, seda ei saa tasuda läbi seltsi.

On võrreldav kalapüügiõiguse tasuga. Jahimeeste selts isegi ei pääse kontrollima asjaolu, kes jahimeestest on selle tasu maksnud, kes mitte.

Makse saad sooritada siin:

https://www.pilet.ee/cgi-bin/splususer/splususer.cgi?op=list_varia&piirkond_id=52



Enne järgmise põdra küttimist peab Endel Pank ostma riigilt 10 euro eest  aastase jahipidamisõiguse .
Neeme Õige mobiilifoto


Hangi ka teavet jahindusnõukogu ja selle tegevuse kohta:

http://www.sjs.ee/page.asp?p=3&il1=0&i=257

OLEME SALLIVAD NII ÜKSTEISE, JAHINDUSNÕUKOGU KUI KA MAAOMANIKE VASTU JA PÜÜAME UUE SEADUSE JÕUSTUMISE TÕTTU TEKKINUD SEGASE SEISU AJAL ALATI RAHULIKUKS JÄÄDA. SIIS SAAME OMA ASJAD ILUSASTI JOOKSMA JA PROBLEEMID KAOVAD ISEENESEST. 

EDU KÕIGILE!