2.11.14

Ka 1. november tõi saagi

Kärla meeste jahiõnn jätkub. Hommikul oli Kärla tanklasse kogunenud 37 jahist osavõtjat, neist 6 vabatahtlikku ajus jooksmas. Mis veel tähtsam, üha rohkem liitub meiega naispoole esindajaid. Tore õhkkond ja lahedad jahimehed on põhjuseks, miks meiega kaasa tullakse. Päev värskes metsaõhus ringi rassides annab ajus käijale lisaks saagiosale ka mõnusa naudingu looduses veedetud päevast.

Nagu tavaliselt, algas ka see hommik jahijuhataja valimisega. Taas sai juhi positsioonile Madis Mets, kes oli seda ametit korra üsna edukalt proovinud. Nagu iga teinegi jahipäev, algas ka seekordne rivistuse, ohutusreeglite meeldetuletamise ja nõupidamisega.

Madis on sõnakas, sest jahil on juhataja võrdne kapteniga laevas
Foto: Kristel Hani

Vana "kala" Tiit Mägi muigab, sest teab, kus põdrad elavad. "Oma põdra" asukohta näitavad teistele ka Kaljo Lihulinn,  Janis Niit ja Arne Saagpakk

Nagu meil juba traditsiooniks saanud, peab esimene aju olema tühi. Ikka selleks, et päev õnnestuks. Nii ka seekord, sest teisest ajust küttisid põdra Arne Saagpakk ja hirve Kristjan Teär.

Seni peamiselt fotograafi rollis olnud Kristjan on nüüd ise objektiivi ees
Fotod: Triinu Loho

Arne selge silm ja täpne käsi tõid saagi juba siis kui teised end alles ajusse minekuks sättisid

Päev edenes ja taas langes põder. Seekord oli täpse tabamuse teinud noor jahimees Rain Mesila. Rain on sel aastal olnud juba ühe põdra küttimise juures osaline, mil nad koos isaga küttisid teine teiselt poolt tehtud lasust põdravasika. Seekordne oli noormehel esimene puhtalt enda kütitud põder.

Rain muheleb: "Nüüd olen võrdne teiste hulgas!"
Fotod: Kristel Hani