4.1.16

Aasta esimene jaht õnnestus

Suured ja pikad pühad olid jahimehi niivõrd räsinud, et ajujahis energiat taastama oli tulnud täiskomplekt jahimehi ja ajajaid, nimekirja sai kokku 27 inimest! Ka värskelt mahasadanud lumi tegi päeva valgemaks. Seega oli jahi õnnestumine prognoositav.
Juba esimesest ajust tuli raadiosõnum: "Murtud põrsas maas, ümber hundijäljed. Värske söömise tunnused!" Paar minutit hiljem Aarne Mesilalt: "Hunt! Nii kui püssi tõstsin, nii tõmbas võssa! Palun kõigil olla tähelepanelik!"

Aju sai läbi, nähtud oli veel metssiga ja hirvi, ent metsast välja ei tulnud kedagi. Siis kui aju oli lõppenuks kuulutatud, püssid tühjaks laaditud ja autodesse pandud, mehed järgmise aju kavandamiseks nõu pidama kogunenud, kostus raadiost eemal metsasihi peal kõndinud Kaljo Lihulinnalt: "Hunt tuleb tee suunas, olge valmis!"

Ja ta tuli. Otsekohe peale Kaljo lausutud sõnu, nii et mitte keegi ei jõudnud midagi ette võtta. Seisis korraks meestest ca 300 m kaugusel keset teed justkui mõtiskledes selle üle, et ega keegi neist ometi tema saakpõrsast pihta panna kavatse? Piidles hetke, tundus justkui õlgu kehitavat ja jalutas siis rahulikult üle tee kaitsvasse võssa.
Seega, Kärla meestel algas jahiaasta 2016 hundi imetlemisega!

Tundus siiski, et ka metsloomad olid veel aastavahetuse pidustustest väsinud, sest neid sai liikvele lükatud õige vähe. Ent päris saagita siiski ei jäädud. Viimasest ajust küttis Rain Mesila noore hirvepulli.


Jahilõuna sai maha peetud eelmisest aastast pärit vorsti küpsetades ja hundijuttu ajades


Täpse käe ja silmaga Rain tegi jahipäevast saagipäeva
Fotod: Toivo Vaik


Kuid ega me jonni jäta! Järgmiseks ühisjahiks koguneme 9. jaanuaril kell 9.30. Jahime hirvepulle, metssigu, hunte ja rebaseid. KOHTUMISENI!