4.10.20

Ehkki Madis alustas ja Margus lõpetas, oli siiski naiste päev

Esimese põdrajahi hommikul oli rahvas algul elevil, metsad-põllud  hiilijaid täis, kuid pauke ei tulnud ega tulnud. Kas siis  ei toodagi vererõhu tõstmise tarbeks mitte ühtki kütitud põtra kaasa? Kas jääbki päeva alguse ainsaks elevuseks esimene selle hooaja vorstijagamine? Kes sellist asja tahaks uskuda!

Andre: "Kui hiilimisest midagi ei ilmu, tuleb ilmselgelt kehv päev ja õigem on vist minna koju vorstilati kallale nokkima."

Tiit, räägi veel korra, kuidas sa sellise eluka leidsid ja kas sarvede hinnang oli ikka 230 punkti?
Fotod: Kristel Hani

Kui juba Madis Mets kohal, ei siis põdrajaht põdrata jää. Madisel on selle uluki peale kohe eriline tõmme ja siis saadab jahijumalanna talle saagi püssi ette. Avapäeva saak ehk põdravasikas maas ja see uudis võttis kogu jahiseltskonna sumisema.
Foto: Timo Jõeäär

Hommikused jutud räägitud, päevakäsud kätte jagatud, koerad ärevile aetud ja ei siis muud kui ajusse. Seekord võeti ette Viidu kant, mis on üldjuhul näidanud end hirvesahvrina. Ja ei tulnudki kaua oodata, selle aasta esimese ajujahi saagi tegi Kerli Mägi, küttides hirvevasika.

Kerli: "Nii harva kui ma kodukanti jahile pääsen. Kas tõesti minu päev?"
Foto: Neeme Õige

No mis sa ütled? Järgmisest ajust välja jooksvat põdravasikat jummisid korraga nii Kerli Mägi kui Kristiina Lõoke. Naiste päev oli tõesti alanud.

Foto: Tiit Mägi.



















Möödus vaid paarkümmend sekundit ja samast kandist algas uus lahing. Ei, ärgu lugeja arvaku, et naiskütid tülli pöörasid ja suurest pingest salves olevad paugud vastu taevast lasid. Meeskonnana töötavad naised tegid veel ühe saagi, seekord põdralehma. Mõnus oli kuulda raadiojaamast elevil naiselikku häält, et maas on  põdravasikas ja -lehm. Veelkord kirjutame siia rohelisele taustale nimed Kristiina Lõoke ja Kerli Mägi.

Foto: Arne Saagpakk



Mingil ajal tuleb teha ka pisut puhkepausi. Kes nosib sel ajal leivakotis, kes jutustab oma viimasest jahielamusest, kes kannab abikaasale telefonitsi ette jahi kulgemisest. Aga sellele pildile jäi Margus Mäeorg, kes omal viisil sel hetkel jahiõnne tegi. Palved mõjusid ja mehe saagiks langes õhtuses ajus hirvelehm, kelle pihta läks selle päeva viimane pauk.

Sai hästi aru, et liiklusmärgist edasi on kilomeetri ulatuses üle tee minek riskantne.
Fotod: Kristel Hani

Ja ega seegi veel kõik polnud. Päeva lõpuajust küttis metssea meil külas olnud Andres Lillemäe, kes suurest õnnest unustas end koos saagiga jäädvustamast. Tavaliselt lähebki meil nii, et ega külalist ilma jätta tohi. Las puhub toru suitsuseks, siis on kodus püssi nühkides midagi Saaremaa jahilkäigust meenutada.

Meie mees "Havannas". Õhtuks saabus blogi meilboksi pilt ja tervitus Viljandimaalt, kus peab jahti meilt tuule tiibadesse saanud Tarmo Lihulinn. Ta tervitab kõiki Kärla jahimehi, jälgib hoolega blogist meie tegemisi ja lubab sobival ajal jahikülaliseks tulla. Lisab tervitusele pildi enda selle päeva trofeesaagi ehk 3+5 kühvelsarvedega põdrapulliga. 


Algus tehtud ja igati tubli päev oli. Aga see oli tõepoolest ainult algus. Meil seisab ees pikk jahihooaeg ja selle jätkamiseks koguneme 10.oktoobril kell 8.30. Kes soovib teha varahommikust hiilimisjahti, see peab kindlasti võtma eelnevalt kontakti esimehega. Muud tingimused samad, mis kehtisid eelmisel laupäeval.

KOHTUME JAHIL!