18.10.20

Päev oli saagirohke, Rain purustas rekordeid

Taas üks edukas jahipäev seljataga. Saagiks tuli kuus hirve ja kaks põtra. Eriline saagitaja oli Rain Mesila, tema arvele tuli kanda kokku neli hinge ehk pool päevasaagist. Nii nagu Raingi, tõi hiilimisest põdra kaasa Taivo Villak. Mehed oli koos hiilimas ja sattusid härmatanud hommikul peale kahele talve tulekuga seotud põdraasju arutavale pullile. Mis siis muud kui lepiti kokku, et kumb kumba ja nii see läks ...

Rain: "Ma võtsin selle ..."
Foto: Taivo Villak

Taivo: "... ja mina selle."
Foto: Rain Mesila

Hommikusest hiilimisjahist tõi kaks hirvepulli kaasa ka Tiit Mägi. Peale sellesügisese erilise kuldse sarvepaari küttimist on Tiit spetsialiseerunud noorkarjale ja äbarikkudele. Ikka selleks, et Dianale meele järgi olla. Just sellisesse kategooriasse sai varahommikune saak liigitatud. Kahju vaid, et millegipärast on pilt Tiidu saagist tegemata jäänud.

Aga Urmas Pildre luureandmed ütlesid seda, et Oriküla tee äärsesse metsatukka sammus varahommikul vähemalt kaheksane hirvekari. Pilt selge, tanklatagune aju läheb esimesena käiku! Tundus, et neid oli seal rohkemgi kui kaheksa, sest loomi läks üksjagu ka tagasi või kusagilt välja. Paugutamist oli omajagu, aga siis juhtuski see!

Kogu see nn kaheksane tuligi Rainile peale, mees tõmbas püssisalve tühjaks ja uskuge või mitte, aga ta suutis sellest "kiirjooksjate" brigaadist maha sirutada kolm isendit. Kaasjahilistel jäi üle vaid saak pikast pilliroopuhmastikust üles otsida.
Foto: Kristiina Maria Lõoke

Paar viimast aju andsid veel ühe hirve, sedakorda Jüri Mesila käe läbi. Et tugev loom jõudis teha veel ühe jooksuringi, pidi Jüri endale appi paluma tandemi Jürgen Tamm - Terri
Foto: Taivo Villak

Päeva lõpetamise juures sai Rain oma kolmikuga ka pildile võetud. Ikkagi selle päeva rekordimees.
Foto: Toivo Vaik

Ilusa päeva lõpuks kaunis tervitus ilmataadilt ...
Foto: Kristel Hani

Aga me oleme hirvede ja metssigade kohustuse täitmisega umbes poolel teel, põtru on küttida veel kolmandik. Seega tuleb tulla uuesti ja me jätkame 24. oktoobril kogunemisega kell 9. Hiilimisega reeglid samad, kuid meelespidamiseks niipalju, et põtradest on küttida jäänud kaks pulli ja üks vasikas. Ka kõikide pullide sarvereeglid samad.

KOHTUME JAHIL!