6.1.14

Ilm nöökis, aga järgmine ühisjaht on 11.01

Laupäevane Urmase ilmaennustus läks enamvähem täide. Hommikupoole hakkaski sadama. Tõsi küll, mitte just lund, aga lõrtsisegust vihma küll. Ja päeva kasvades aina hullemaks. Seega läks jahipäev nässu, sest töö tuli poolepealt kinni panna. Siiski kõik mehed päris ilma saagita koju ei pidanud minema, hommikul küttis hiilimisest Argo Saagpakk metssea.

See pilt on Argost tehtud ühe varasema ühisjahi ajal. Tunnustatud laskesportlasena ja täpse käega kütina ei korralda mees metsas tühja paugutamist. Kui laseb, siis on ka saak tagatud.
Foto: Arne Saagpakk

Ent päev tõi ka väikese üllatuse. Kasesoo lähistel ajujahti tehes ja uuesti Mustjala teele välja sõites leidsid jahimehed sellise liikluskorraldusvahendi, mida ei osanud mitte keegi lahti mõtestada. Et tegemist oli laupäevaga, polnud ka võimalust asjaomastelt instantsidelt nõu küsida. Eks siis saigi koos mõistatatud, kuidas peaks sellise märgi puhul käituma, et seadusesilm ei saaks pahaks panna. Vastust ei teadnud ka äsja autokooli läbinud ja juhitunnistuse saanud noored jahimehed.

Autojuhtidel mõistus otsas...
Foto: Kristjan Teär

Ega midagi, terve nädal aega nuputada. Järgmiseks ühisjahiks koguneme oma tavalisse kohtumispaika 11. 01 kell 10. Kütime punahirve pulle, metssigu, rebaseid, kährikuid ja ühte hunti. Maha võib lasta ka kõik šaakalid, kes vastu tulevad. Hommikul enne kogunemist lubatud neile ulukitele ka hiilimis-varitsusjaht. Kellel soov minna varem välja, võtab eelnevalt kontakti seltsi esimehega. Kui juhtub, et kütitakse rebane või kährik, tuleb pea maha võtta, et see vet. ametile edastada. Kütitud hunt ja šaakal tuleb terve täiega metsast kaasa tuua.