2.11.19

Ka novembri esimene jaht õnnestus

Algatuseks üks reedeõhtune pilt, mis kutsus esile nostalgilisi sügismõtteid. Ka hirmu, et laupäevane jaht võib ilma nahka minna. Nagu vanarahvas ütleb, et Noa laev on taevas ja see pidavat järgmise päeva halba ilma ennustama.

Foto: Kristel Hani

Aga ega päev polnud midagi hull, väikese vihmasabina saime vaid viimase aju ajal, muus osas päeva põis pidas. Kuigi esimeses ajus oli paugutamist üksjagu, jäi maha vaid metssiga, kellele andis täpse käe paugu Kaljo Lihulinn.

Kütt peab oma tabatud ulukit austama, sellega kindlustab ta endale saagi ka tulevikus
Foto: Arne Saagpakk

Põtra meil täna näha ei õnnestutnud, seevastu on hirved talveootuses suurtesse karjadesse kogunenud ning seetõttu tundub, nagu oleks neid aina rohkem ja rohkem. Kui sulle jookseb ikka täiskiirusel peale kümne-viieteistpealine hirvekari, ega siis sageli annagi midagi suurt teha. Hea kui neist ükski küttida õnnestub. Hirveliseks tegid oma käed täna Aarne Mesila ja Tiit Mägi. Kahe peale kokku õnnestus neil samast ajust tabada kolme hirve.

Andis ikka tirida! Vähe sellest, peab veel ka kolmanda järele minema.
Foto: Arne Saagpakk

Aga hirvi on meil maas alles kuuekümne ringis, seega jätkama peab, sest etteantud kohustuse täitmiseni on veel üksjagu maad minna. Uueks jahiks koguneme 9.novembril kell 9. Ka seekord juhib jahti Jürgen Tamm. Kel kavatsus minna varahommikust hiilimisjahti tegema, peab eelnevalt tema koostatavasse nimekirja saama. Tuletame siinkohal meelde, et põtradest kütime pulli ja vasikat, lehmal laseme minna. Nii põdra- kui hirvepullide sarve-reeglid endised. Kui uluk maas, siis tuleb sellest otsekohe jahijuhatajat teavitada.

Olgu innustamiseks siinkohal pilt täpse käega kütist, kes ei jõudnud veel metsast välja minnagi kui leidis oma pildi koos jahikaaslaste tunnustusega juba internetiavarusest.
Foto: Kristel Hani

KOHTUME JAHIL!