17.11.13

Ühisjahiga on esialgu kõik

Kärla jahimehed on sel aastal eriti tublid olnud. Eileõhtuse seisuga on kütitud 37 punahirve (kohustus vähemalt 35) ja 15 põtra. Ka põtrade küttimiskohustus on sellega täidetud.


Hommikusel rivistusel: "Tänase päeva miinimum on küttida vähemalt üks põder!"

Oleme saanud hetkeseisu ülevaate meie metsades elavatest ulukitest, keda kusagil leidub ja kuipalju. Näib, et põtradega on asi tasakaalus, arvukus tundub optimaalne. Ka metssiga ei tekita enam nii suuri kahjustusi kui aastaid tagasi. Mitmeaastase aktiivse küttimisega oleme ka punahirvede populatsiooni hirmkiire kasvu suutnud peatada, ent püssi rippu lasta on siiski veel vara.

Seepärast annab juhatus kõigile Kärla jahimeestele teada, et esialgu on ühisjahid lõppenud. Jätkame kui lumi maha sadanud on! Siis teeme ühist ajujahti metssigadele ja hirvedele. Kui lumi ei tule maha enne detsembri keskpaika, siis sel aastal enam ühisjahti ei korraldata ja uuesti jätkame jaanuaris.
Mis teeb heameelt? See, et oleme viimasel ajal seltsi liikmeks võtnud mitmeid noori jahimehi ja mis peamine, õigeid mehi! Aktiivseid, tublisid ja hakkajaid. Eks selle taga on ju ka meie edu! Loomulikult ei ole ka vanemad mehed toanurka jäänud. Tore on näha, kuidas meie jahimeeste erinevad põlvkonnad omavahel sobivad. Naljast, naerust ja sõbralikust aasimisest olid kõik ühisjahi päevad pungil.

Selle hooaja viimase põdra küttis staažikas jahimees Endel Heinla. Järelikult ei ole täpne käsi ja terav silm meest maha jätnud.

Kütt Endel Heinla (vasakul) võtab vastu õnnesoovi külalisjahimehelt Soomest

Saak metsast välja!

Lõunapaus metsas jahilõkke ääres!

Seltsi juhatus tänab kõiki aktiivseid jahimehi ja neid noori, kes on ajujahis ajajatena meile abiks olnud. Hea on teada, et ka lähiaastatel on meil järelkasvu peale tulemas.

Ei jäta siinkohal tänamata ka jahijumalannat Dianat, kes meie vastu on sel aastal eriti helde olnud. Anname kõik koos talle vande, et mida karmim talv tuleb, seda rohkem oleme me ulukitel abiks, et karge aeg neil kergemalt mööduks.

Lõunapausi ajal valvas meeste jahirelvi turvarebane
Fotod: Kristel Hani ja Arne Saagpakk

TÄHELEPANU KÄESLA-HIRMUSTE ja LAGENÕMME kandis jahti pidavad kütid! On nähtud liikumas emahunti kolme kutsikaga! Suuri hundiälgi on leitud ühest Lagenõmme karjäärist. Hetkel ootavad maakonnas realiseerimist kaks hundilaskmise luba. Hoiame silmad lahti!