28.9.19

Kulda lisandub, aga muud saaki tuli ka!

28. septembri hommik oli udune. Algul tundus, et kõige targem oleks koju tagasi minna. Aga kus sa saad kui juba kogunetud, siis metsa ja rabade taha! Aga loodus meid soosis ja päikesetõusuga koos saadeti ka udu kus see ja teine. Ja ega paugudki seisnud püsside salvedes, need kippusid ka sooja ilma kätte. Mida aeg edasi, seda tihedamalt neid kõlama hakkas.

Skoori avas Urmas Pildre, saagiks hirvelehm. Järgnes Urmas Trei hirvevasikaga.

Nii kui paugu teele saadad, nii tormavad abilised kohe kohale.
Foto: Jürgen Tamm

Jahipäeva "naelaks" sõna otseses mõttes sai saak, mille küttis Tiit Kuus. Ei ole vist vale öelda, et järgmine kullalootus on tabatud. Pole küll viisakas enne sarvepaari eksperdi käte alt läbikäimist hõisata, ometi ütleb sisetunne midagi sellist.

Vahtis seal langi ääres oma raba peal olevaid lehmi ja muudkui möirgas ...
Foto: Priit Kuus

Nutiajastu on jõudnud rabasse. Ei saadudki veel saaklooma kaela pandud köiest kinni haaratagi kui tuli juba uus teade järgmise pulli langemisest.
Foto: Kristel Hani

Rain Mesila saak medalit küll ei himusta, aga jahimeeste keeles on üks "äbarik" metsas jälle vähem
Foto: Neeme Sinimeri

Seega on varahommikune jaht igati õnnestunud. Kolleegide õnnesoovid kõikidele täpse käega küttidele. 

Millal tunneb jahimees ennast kõige õnnelikum olevat? Ikka siis kui selgub, et jahikaaslasel on väga hästi läinud.

 Foto: Kristel Hani

Nüüd võib siis ainult hiilimisjahi otsad kokku tõmmata, sest lisandub ajujaht. Selleks koguneme 5.oktoobril kell 8.30. Varasemal kellaajal toimub ka hiilimisjaht, millest osavõtjad peavad olema eelnevalt esimehe nimekirja peale kantud. Kes pole täna jahil olnud ja soovivad sel hommikul enne aju algust varitseda, võtku kindlasti ühendust! Ülearune pole siinkohal ka meeldetuletus:
Jahiohutus üle kõige!

KOHTUME JAHIL!