31.1.15

Hirvejaht lõppes suurepärase tulemusega

Täna oli meie päev!
Nagu juba traditsiooniks saanud, algab tõsine jahipäev seaküttimisega. Pole just väga raske taibata, kes meile järjekordse metssea küttis. Kui keegi meie blogi jälgijatest arvab, et teen kerget sohki ja panen iga jahiloo juurde sama pildi, siis tuleb tal neid omavahel võrrelda.
Loomulikult küttis metsanotsu taas Janis Niit. Me oleme isekeskis hakanud arvama, et Janisel on olemas mingi müstiline metssea külgetõmbe jõud. Kuidas siis muidu juhtub, et metssead enam kui paarikümne mehe hulgast alati just tema püssitoru ette jooksevad. Kui keegi tahab Janiselt teada, milles tema kunst seisneb, siis selle jutu peale mees vaid muigab.

Janis on mees, kes täpselt teab, kuhu ennast metssea ootele sättida

Edasi juhatas Diana meid kohta, kuhu hirved olid kogunenud, et viimane jahipäev rahulikult mööda lasta. Olid sunnikud end kokku korjanud sinna, kus me mitu järjestikkust jahti olime tulemuseta kamminud. Aga nüüd jäid "sõbrad" vahele, sest lootsid, et sellesse paika me viimasel hirvajahi päeval enam jalga ei tõsta. Meie õnn oli muidugi ka see, et öösel oli täpselt paras lumekord maa valgeks ja sellega kõikide ulukite liikumisteed nähtavaks teinud.

Kütiti kaks hirvepulli: 16 ja 12 haruga sarvedel. Viimase leidsime vahetult enne pimeduse algust Sven Mägi tubli taksikoera abil üles. Kaunite trofeesarvedega hirvepullide langemisele andsid küttidena oma panuse Urmas Pildre, Gert Aavasalu ja Neeme Õige.

Urmas Pildre mõtteis plingib küsimus: milline medal tuleb?

Neeme Õige ja taksikoera koostöö tulemusena terendab samuti medalilootus
Fotod: Toivo Vaik

Oleme oma hooajaga väga rahul. Kõikide ulukiliikide küttimiskohustused on täidetud ja ületatud. Juhatus tänab kõiki jahimehi, kes selleks oma panuse andnud!