9.1.15

Portaal Ilmajaam.ee kirjutab:

Saarte jahimeeste selts pöördus keskkonnaameti poole sooviga saada täiendavalt kuus hundilaskmise luba.

Hunt.
Foto: Toomas Huik/Postimees

«Pärast viimast kütitud hunti 31. detsembril Orissaare jahipiirkonnas jäi nende maadele veel 7 hunti, samal päeval teatasid ka Lümanda jahiseltsi jahimehed kolme hundi liikumisest Lümanda jahipiirkonnas,»andis keskkonnaametile teada Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Tang, kirjutas Saarte Hääl.
Tang lisas, et tuginedes eelpool toodud infole võivad jahimehed järeldada, et Saare maakonnas on liikvel vähemalt 10 hunti.
«Kuna Saare maakond on traditsiooniline lambakasvatuse piirkond ja hundid on lambakasvatajatele korduvalt kahjustusi tekitanud, siis palume kahjude ennetamise eesmärgil väljastada 2014/2015. jahindusaastaks maakonnale täiendavalt 6 hundi küttimise luba,» kirjutas Mati Tang.
Eelnevalt väljastatud kuue loa alusel lasti kaks hunti Tornimäe jahipiirkonnas, kolm Orissaare jahipiirkonnas ja üks Lümanda jahipiirkonnas.
Keskkonnaagentuuri ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil ütles, et keskkonnaagentuur on Saaremaa jahimeeste taotlusega kursis ja esitas juba keskkonnaametile otsustamiseks ka oma ettepaneku.
«Pakkusime keskkonnaametile kahe variandi vahel kaalumist: väljastada kas kuus või neli luba,» sõnas Männil, kelle andmetel on praegu suund võetud nelja loa väljastamisele. «Alati jääb võimalus, et hiljem antakse lube juurde,» lisas ta.
Toimetas Raul Sulbi, toimetaja