7.10.18

Esimest ajujahi päeva võib ka Jürgenipäevaks nimetada

Mis teeb rõõmu on see, et jahipidamise aktiivsus on meil saavutanud tipptaseme ja esimese ajupäeva hommikul oli nimekirjas 43 inimest. Kui meenutada aegu kümme aastat tagasi, siis oli see number parematel päevadel ikka poole väiksem. See näitab suurt huvi jahipidamise vastu ja kohusetunnet meile ette pandud jahiülesande täitmiseks. Ka on meie omavaheline koostöö väga hea ja selles seltskonnas viibida on lahe. Naeru ja nalja täis on need päevad, mis meil ühisjahis veedetud saavad!

Aga nüüd jahipäeva juurde. Kuu ja ühe nädala pikkune hirvejaht on jahimehi pannud märkama seda, et hirvede arvukus on väiksem kui eelmisel või üle-eelmisel jahiaastal. Järelikult on meie pingutused vilja kandnud. Kui keegi räägib põtrade rohkusest meie maadel, siis ta ilmselgelt valetab.

Koorekihi tõi meie tordile ikkagi hommikune hiilimisjaht. Põdraga said maha Priit Kuus ja Madis Mets. Hirveküti aunimetuse pälvisid Riivo Nael, Tiit Mägi, Aarne Mesila ja Jürgen Tamm. Jürgenist sel päeval rääkida oli põhjust veel, mis toimus, on näha piltidelt.

Niikaua kui Jürgen oma hirve väljatoomiseks Olavi superautot ootas, ilmusid teda uudistama kaks metssiga, kellest üks mehe saagiks langes.
Foto: Arne Saagpakk

Ajujaht algab ...

Jürgen oli see, kes ühe praagi tulemuse tõttu uhke leitud trofee omanikuks sai. Kuna  meie meestest ei osanud keegi süüd võtta, siis võis olla ka nii, et piiriäärse leiukoha tõttu tuli haavatud loom meile naaberjahimaalt. Aga välistatud pole see, et ikkagi meie oma meeste kehv lask ja vähene jälitamishuvi olnud on. Pealekauba Jürgenile veel üks põdra heitsarv.
Fotod: Kristel Hani

Aga meie jätkame! Järgmiseks ajujahiks kohtume 13.oktoobril kell 9.00. Enne teeme hiilimis-varitsusjahti eelmise jahipäevaga samadel tingimustel.

KOHTUME JAHIL!