30.9.18

Esimene ajujaht juba tuleval laupäeval

Kui üht jahti saab üldse väga edukaks pidada, siis just viimane varitsusjaht oli seda. Millegipärast on meil alati nii, et kui keegi külaslisjahimees meile tuleb, siis ta ka saagi teeb.

Rein Maimann kirjeldab koos oma sugulasest jahisõbraga laupäevast hommikut nii:

"Lasi mees, kes kodus ainult pildi pealt hirve näinud.Poleks mind kaasas olnud...? Naginat oli, kumb meist laseb, aga vanemal ju eesõigus. Nii ka jäi ja eks ta ole,et targem annab järele. Ühe mehe nägu räägib pildil igati korda läinud ilusast hommikust. Seega, meie metsad külalisjahimehi armastavavad."

Külalisjahimees Aksel Maimann oma esimeste kütitud hirvedega
Foto: Rein Maimann

Aga ega nee paugud olnud ainukesed. Ka Tiit Kuus tegi kaks looma saagiks, noore hirvepulli ja hirvelehma. Noored mehed, head relvad, täpne käsi ja selge silm!

Kaks kütti, neli saaklooma. Pole paha nagu üks kuulus Villu on öelnud...

Lisaks Terrile oli Jürgenil kaasas ka teine koer. Mida sellel pildil kujutatud on ja millega verekoer tegeleb, seda võib küsida Kristelilt, kes hetke tabas
Fotod: Kristel Hani

Aga pauku tehti sel hommikul veel. Esialgu tulemust polnud. Mis edasi sai, sellest jutustab Arne Saagpakk: "Peale hommikust jahi lõppu mindi koos koeraga igaks juhuks veel Riivo lasku kontrollima, sest verd ju ei olnud lasu koha peal. Terri aga võttis jälje ja juhatas kütid ka esimese veretilgani, mis leiti 100 m eemalt, siis juba jätkati otsinguid ja laskmiskohast 400 m kauguselt leiti ka haavatud loom, kelle maine teekond kiirelt lõpetati."

Tublid mehed-naised, et kontrollisid - Jürgen, Ive ja kütt Riivo Mesila ning muidugi Terri. Uskumatu, aga uhke medal kindlasti!


See uhke saakloom väärib kahte pilti. Ja tubli Terri väärib tunnustamist 
Fotod: Arne Saagpakk

Aga nagu pealkirjas üleval, koguneme esimeseks ajujahiks 6.oktoobril kell 9.00. Varahommikul on lubatud hiilimis-varitsusjaht, ent kes selles osaleda soovivad, peavad saama esimehe koostatavasse jahinimekirja. Nii et palun võtta Aarnega ühendust.


KOHTUME JAHIL!