9.1.21

Janis päästis päeva ...

 Hirvejahi hooaja lõpu lähenemine näitab oma mitmepalgelisust. Nimelt on üha muutuv valiklaskmine teinud küttimise töö raskemaks. Lisaks sarvede valikule pullide juures on lisandunud veel üks valiku liik - nimelt me väldime tiinete emasloomade küttimist. Nii et kui su peale tormab ikka hirvekari, siis ole mees ja oska sealt tabada tingimustele vastav hirvepull või emasloomaga pea sama suureks kasvanud noorloom. Aga täna sai sellega hakkama Janis Niit, kes tegi ka päeva ainsa saaklooma. Aga vaatamata kesisele saagile olid kõik rõõmsad, sest lisaks hirvedele näitasid end põdrad, metssead, rebased, jänesed ja nugised. Metskitsi liikus hulgi, mõni neist jäi isegi kütiliinile demonstratiivselt seisma justkui teades, et metskitse kohustusega oleme ilusasti juba eelmise aasta sees hakkama saanud. 

Janis rääkis, et ega ta algul kadakatihniku tõttu endale lähenevaid loomi näinudki. Aga Kristel andis raadiojaamas sosinal teada, et tema nägi kuuskete alt läbi Janisele lähenevaid hirvede jalgu. Tundus, nagu oleks olnud emasloom oma järglasega. See teave pani teda asja uurima.

Foto: Kristel Hani

Meil on vaja teha veel kümmekond saaklooma, et asjale punkt panna. Järgmiseks ühisjahiks koguneme 16. jaanuaril kell 9. Et päev oleks tänasest edukam, on meile oodata külla tublisid jahikoeri koos peremeestega, kõik meie vanad tuttavad. Lootus on, et koerad ajavad ajus hirvekarjad rohkem laiali ja nii on ehk võimalik valiklaskmist ka paremini toimetada.

Hea Kärla jahimees! Mida suurem on osalevate küttide arv, seda tõenäolisem on oma kohustusega maha saada. Viska selleks päevaks nurka kõik oma muud tööd ja tegemised ning ole kohal!

Selle päeva jahti juhib Arne Saagpakk. Kui kellelgi on soovi varahommikul hiilida hirvevasikat või metssiga, siis palume võtta temaga ühendust.

KOHTUME JAHIL!