8.1.17

Edukas algus

2017 algas väga eduka ühisjahiga. Blogijal on süda siiani raske, et saatuse tahtel ei saanud sellel unikaalsel päeval jahis osaleda. Lootus on vaid selles, et nädala pärast tuleb uus jaht.

Selle loo kohta saatsid pilte ja informatsiooni Kristel Hani, Arne Saagpakk ja Kristiina Lõoke. Nende abil tuleb ka ülevaade sellest, mis sel imelisel jahipäeval toimus.

Jahipäev Kristeli silmade läbi:
"No muidugi, päev oli põnev, ikka selline täristamine, aga mitte tühja. Loomi oli erinevaid, põdrad, jänesed, rebased - üks ilusam kui teine. Hirved ja muidugi metssead - nagu tõeline jahimehe paradiis. 
Kokku oli neli aju, esimene Kitseojal - sealt sai notsu kätte Jürgen Tamm. Teine aju oli Kaatsa soo äär, seal oli kari, mis tegi jahimeestele tünga, nad lihtsalt peitsid end veel enne lõppu metsa ära. Üks siiski jäi Gert Aavasalu täpse püssi ette.

Hulk kütte ja ajajaid, kel pikkadest pühadest kõrini, olid varahommikul rivis

Peale seda oli kerge lõuna ning seajaht jätkus. Kolmas aju sai alguse sellest, et kui liikuma hakkasime siis seakari poseeris teel, järgmisel hetkel muidugi lidusid metsa. Loomulikult mindi järgi, teise tee pealt kolmandale, oi seal oli alles pidu. Kolm erinevat karja ja läks ikka hulluks küll, sigu igas servas, kõik nägid midagi. Oli pauke, maha jäi kolm notsut. Bert Aavasalu sai suisa kahega hakkama. Ise ütles veel, et no kui juba laseb, siis ikka mitu tükki korraga.

Lõuna lõkke ääres kuulub iga talvise jahi juuurde
Fotod: Kristiina Lõoke

Ka Priit Kuus sai sealt ühe põrsa kätte, kõigil oli suur õhin sees ja tuli veel üks aju. Tehti Umbtee äär, ka seal oli hirvepull ja sigu. Tore oli see, enne veel kui jaht hakkas tuli üks siga vaatama teiselt poolt, et mis need jahimehed seal teevad? Saigi teada, Madis Mets "selgitas" talle ja seesama notsu saigi saagiks. Jaht läks uuesti lahti, veel üks siga oli ajus, tiirutas ja tiirutas aga välja ei jooksnud. Pigem proovis pagedes ajumeest Arnet pikali joosta, see tal ka õnnestus. Siis pani suure hurraaga metsa tagasi, nii see päev ka lõppes."

Kuus saaklooma, viis täpse käega kütti. Vasakult Jürgen Tamm, Bert Aavasalu, Gert Aavasalu, Priit Kuus ja Madis Mets.

Tormilisest jahipäevast väsinud, ent õnnelik seltskond uhke saagiga poseerimas
Fotod: Arne Saagpakk

Selle päeva resümeeks sobib igati sõnum Kristiinalt: "Jahipäeva viimased sõnad lõkke ääres jäid kõrvus kõlama Janiselt :"Ääretult tore päev oli!" Nöustun temaga 100 %."