21.9.20

Kasin hommikusaak andis rassimist pooleks päevaks

 Esimene ühine hiilimisjaht ei andnud küll väga suurt saaki, ent tööd jätkus. Isegi nii kauaks, et tuli Saare Uluki meestelt paluda vähest ootamist, kuna Kärla omad ei suutnud veel keskpäevakski oma saaki kohale toimetada.

Aga läheme asja juurde ja anname teada, et noore hirvelehma küttis jahikülaline Jussi Salminen Soomest ja see vajas vaid veidike Apollo ja Terri abi, et saak üles leida. Päris tõsise katsumuse tekitas aga teise saagi väljatoomine, mille autoriks oli Tiit Kuus. Ehkki saak oli igati küttimiseks sobiv "ragulka-pull", ei osanud isegi laskja arvata, mis katsumuse üks püssipauk esile kutsuda võib. Aga laseme nüüd piltidel jutustada.

Pildil igati mõistlik valik.


Mis see üks pullimullikas siis metsast välja tuua on, arvasid Arne, Ive, Sven ja Aivo kui Tiit neilt abi palus. Liiatigi läks Ott traktori järele, see pidi asja lihtsamaks tegema.

Aga oh häda, Ott asus hirve sikutamise asemel hoopis mullaproove võtma. Isegi nii hullusti, et metsa tuli veel teinegi traktor kusuda.

Tiit: "Mis te minu otsa vaatate, minu asi oli saak maha võtta."

ATV aitas. Paradoksaalsel kombel tuleb seekord meelde tuletada vanasõna: mis kasu on sest suurest asjast kui väike võib teha sama töö.
Fotod: Arne Saagpakk ja Kristel Hani

Aga lõpp hea, kõik hea ja küll sellest saagist valmistatud toode võib ükskord hea maitsta!