22.11.20

Tublid jahikoerad aitasid meid rekordpäeva lähedale

 Kui meie selle hooaja rekordpäevaks on kaksteist kütitud ulukit, siis eilne jahipäev oleks ehk vähemalt selle kordus olnud kui päev poleks mitme tunni võrra lühem kui hooaja algul. Ehkki ilma pärast käis taevastes koridorides väike arusaamade lahknevus, suutis Diana varasemat kokkulepet Ilmataadile meelde tuletada ja peale mõne üksiku tibutamise pealelõunasel ajal me siiski tõsist vihma ei saanud.

Kuna meie tubli ehitaja oli tulevase jahilossi vundamendi lõplikult valmis saanud, käis enne rivistust selle kvaliteedi kontrollimine. Vastutav komisjon ühtegi puudust ei tuvastanud.

Foto: Kristel Hani

Mis meie päeva nii elevaks tegi, oli suuresti tublide jahikoerte teene. Nimelt olid lisandunud meie igapäevastele abilistele Apollole ja Terrile veel kolm tõsist tegelast, meie mees Aivar oli kahe laika ja jahikülaline Gaido oma norrakaga. Nemad saagipäeva alustasidki, Gaido Padrik hirve ja Aivar Saagpakk põdravasika küttimisega. Ühtlasi oli see ka selle hooaja põdrajahi lõppakkord, sest jahindusnõukogu poolt meile ette antud kohustus oli täidetud ja kuna põtra on meie maadel viimasel ajal vähevõitu, siis omapoolset initsiatiivi me enamaks küttimiseks üles näitama ei hakka.

Kokku langes selle päeva saagiks üheksa looma ja olgu siinkohal ära nimetatud ka ülejäänud tublid kütid. Hirvi küttisid veel Arne Saagpakk, Kristel Hani, Argo Saagpakk, Tiit Mägi, Janis Niit, Tiit Ennemuist ja Rain Mesila. Kõik kütid tegid täpse tabamuse ja mitte ühtegi neist saakloomadest polnud vaja pikemalt otsida. See oli hea päeva tunnus, ehkki paari looma tuli suhteliselt pikalt köie abil välja tirida. Aga nahaalusesse sooja toov rassimine kulub jahedal sügispäeval ikka ära! 

Aga laseme sellest toredast päevast jutustada neil piltidel, mis blogile läkitatud on.

Gaido ja Rain seekordsel pildil ühe saakloomaga, kuigi tegijad mehed olid mõlemad
Pildi saatis Gaido Padrik

Arnel ja Kristelil oli päris omapärane jahikogemus. Arne: "Nägin noorendikule tormavat hirvelehma ja -vasikat. Võtsin vasika sihikule ja vajutasin, aga kukkus hoopis eemal jooksev lehm. Jõudsin juba mõelda, et kuidas mu püss nii kõõrdsilmseks muutunud on kui Kristel andis raadios teada, et mõlemad on maas." Nimelt panid nad paugu teele samal hetkel ja lähedal olles oli kuulda vaid üksainus kõmakas.
Foto: Toivo Vaik

Läbi aastate on nii olnud, et kui rahuliku meelega Janise ette sobiv uluk satub, siis 99%lise tõenäosusega see saagiks ka saab
Foto: Kaido Teär

Tiit: "Ta jooksis mulle kümne meetri peale, optikas paistsid vaid karvad." Ometi tuli kogenud küti püssist ülitäpne tabamus, mis tegi loomast saagi vaid sekundiga. 
Foto: Janis Niit

Tiit:"Huvitav, et jälle mina, ja veel huvitavam, et ma viimasel ajal koguaeg pihta saan!"
Foto: Kristel Hani

Üks emotsioonaalne ja saagirohke päev taas ajalooks saanud, aga tegutseda tuleb veel. Me jätkame hirve ja metssea jahiga kogunedes 28. novembril kell 9 paiku. Hiilimine varasemate reeglite järgi hirvele ja metsseale.

KOHTUME UUEL SEIKLUSRIKKAL JAHIPÄEVAL!