20.12.20

Eilne päev oli taas rekordiline

Rekordiline igas mõttes. Seda nii osalejate arvu kui helde looduse heatahtlikkuse poolest. Ilmselgelt mõjus ka meie blogi reklaam, sest tõepoolest oli kohal kaheksa koera ja kui liita kokku kõik pead, kes jahiks valmis olid, siis sai osalejate arv tuntavalt ületatud poolesaja piiri. Lisaks meie enda meeste kolmele jahikoerale olid külla saabunud traditsioonilised jahikülalised Järvamaalt ja Läänemaalt koos abilistega. Samuti kehtis meie üks juba varasemast ajast pärit tava, et kui külalisi on, peab vähemalt üks neist ka saagi tegema. 

Aga laseme taas piltidel jutustada, mida asjakohase kommentaariga lugejale arusaadavamaks teha saab. Aga enne veel paneme siia rohelisele ribale kirja kõik tublid ja täpse käega kütid, kes saagiks kokku 11 looma tegid. Ehkki selline saakloomade arv pole iseenesest rekord, teeb numbri eriliseks see, et vägev saak korjati ainult kahest ajust. Aga sügav kummardus loomulikult ka kõigile tublidele jahikoertele ja nende peremeestele.

Meie tublid selle päeva kütid olid Rein Maimann, Riivo Nael, Madis Mets, Kaljo Lihulinn (2 hirve), Urmas Pildre, Tiit Ennemuist, Kert Niisuke (jahikülaline), Tiit Mägi, Arne Saagpakk ja Alar Aavasalu. Siia nimekirja ei saa aga panna neid tublisid kütte, kes jätsid päästikule vajutamise sõrme sirgeks selle tõttu, et laskeulatusse sattus tõu mõttes suure perspektiiviga noorpull. Aga nemad said oma rahulolutunde ilusa looma imetlemisest ja talle jätkuva eluvõimaluse andmisest.

Sellist avarivistust, mis kuidagi korraga ühele pildile mahtuda ei tahtnud, pole ammu olnud

Foto: Toivo Vaik
 
Et kõik nimekirja pääseks, läks seekord vaja kaht blanketti. Esiplaanil oma järge ootamas üks meie pikaajalisemaid külalisjahimehi järvakas Rene Järvamägi.

Möödaminnes takseeriti ka tasapisi kerkivat jahilossi, mille ehitamine saab suurema hoo pühadejärgselt
Fotod: Kristel Hani

Reinu tabatud looma pead olevat eelnevalt läbi põõsa näinud ka Janis. Tema arvas sarvede järgi, et üks kaelkirjak on meil ringi uitamas. Rein rääkis, et talle jooksis peale kolm pulli, esimene ja viimane olid laskmiseks veel varajased ehk perspektiivikad, nii tuli võtta keskmine, mida sõber oli kaelkirjakuks pidanud
Foto: Janis Niit

Mõistmaks Janist tuleb siinkohal näidata ära Reinu trofee suurendatud kujul

Madis pole saanud muude ülesannete tõttu meie üritustest pikema aja jooksul osa võtta. Seda üllatavam on asjaolu, et nii kui mees kohal, nii ka saak tehtud!
Fotod: Toivo Vaik

Riivogi on meil teatud põhjustel suhteliselt harv kohalkäija, ent temagi leidis oma saagi
Foto: Janika Kinks

Sellele pildile jäi Kaljo koos poole oma selle päeva saagiga
Foto: Alar Aavasalu

Urmasega juhtub alati nii, et tema peale ei jookse mitte üks või kaks, vaid terve suur kari. Sedakorda siis üks sellest pundist.
Foto: Rein Maimann

Tiidul on 2020 täielik hirveaasta. Ei jätku enam sõrmigi, mille peal loetleda selle hooaja hirvesaaki
Foto: Neeme Õige

Üks tõsisemat sorti trofee ka sekka. Arne koos oma medalihõngulise (?) kahvliga
Foto: Kristel Hani

Alargi ei satu just tihti kodustele maadele jahti pidama. Aga ometi saak missugune!
Foto: Toivo Vaik

Lisaks selle päeva jahikoertele oli Neeme endale kaasa haaranud jahihiire, kes tal kenasti kogu päeva auto esiklaasi servas kaasa sõitis ja aegajalt ennast veidi nakitses ...
Foto: Neeme Sinimeri

Ja veel üks asi. Kõik teavad, et on heategevuse aeg. Et jõulud jne. Aga enamasti läheb nii, et suured annetuskampaaniad saavad peagi lõpu ja elu kulgeb edasi tavalistes rööbastes. Aga neid, kel jätkuvalt raske, jagub ka uude aastasse. Meie üks tublimaid naiskütte Kristel Hani tegi ettepaneku hea saagiaasta tähistamiseks teha üks heategu. Nii saigi üheskoos otsustatud, et sel päeval kütitud kõige suurema hirve lihast tellitakse konservid ja need antakse uuel aastal peale kohalejõudmist üle Toidupangale. 

SELLEKS AASTAKS KÕIK! ÜHISELE JAHILE KOGUNEME TAAS 9. JAANUARIL KELL 9. MIS EI TÄHENDA AGA SEDA, ET VAHEPEALSEL AJAL EI PEETAKS ÜKSIK- VÕI KOLLEKTIIVJAHTE, MILLES JAHISÕBRAD OMAVAHEL KOKKU LEPIVAD. ME OLEME OMA KOHUSTUSTE TÄITMISEGA LÕPUSIRGEL. EDU KÕIGILE, KES JAHIRADADEL ASTUVAD. 

Häid jõulupühi ja toredat aastavahetust!

KOHTUME JAHIL!