18.12.20

Metsa taga on puud ...

Jahimeeste põhiline aeg oma hobiga tegelemiseks kulgeb mööda metsi ja rabasid kolades. Inimesed, kes looduses vähem viibivad, neile on mets lihtsalt mets ja ei muud. Kuid loodusesõbrad näevad ka metsa ees, sees või taga kõrguvaid puid, mis on sama erinevad ja omapärase loomuga kui ulukid või inimesed. Teeme siinkohal ühe tillukese ülevaate puudest, mida jahimehed oma retkedel jäädvustanud on ja mis blogile saabunud. Küllap need siis millegagi silma jäid, kui pildimasina järgi haarati. Seega väärt, et panna välja kõigile vaatamiseks.

Maikuu, suur kuusepuu, uhke ja õisi täis ...
Foto: Toivo Vaik

Nagu looduses ikka, tugevam sööb nõrgemat. Kellele eluase, kellele sahver.
Foto: Kristel Hani

Mõnulemise koht. Miks metssead mingit teatud puud enda kollektiivseks sügamiseks kasutama hakkavad, sellest pole jahimehedki aru saanud. 
Foto: Neeme Õige

Seda pilti vaadates meenub, et mets koosnebki puudest!

Kas tõesti suudab puu oma kasvuteel rändrahnu lõhki kasvada? Mine tea.

Siin töötas kobras ...

... siin põder ...
Fotod: Toivo Vaik

... siin inimene. Kui eelmistest piltidest saab igaüks aru, miks ulukid puude kallal käivad, siis siinkohal tahaks küsida, milline lihas on sellel tegijal nii suure pinge all olnud, et ajas ta sügavale metsa sellist puulõikumist toime panema.
Foto: Janis Niit

Selle tembuga sai hakkama äike, kuid põlispuu nimega mänd pidas vastu ja kõrgub endiselt

Kase langetamisega sai välk aga edukalt hakkama.

Kogu LOODUS on üles ehitatud selliselt, et kunagi annab isegi kõige vägevam alla ...
Fotod: Toivo Vaik

Selle pildi autor rääkis, kuidas talle seda puud vaadeldes tulid meelde Ivo Linna poolt tuntuks lauldud sõnad: "Miks on neidude büst palju kaunim ja veetlevam kui meestel ..." 
Foto: Janis Niit

AGA MEIE KOHTUME HOMME JAHIL!