19.9.21

Hooaja algus on olnud edukas

Suurem jahtimine algab teatavasti ikka septembris, mil metsast kostuvaid hirvemöirgeid ei saa kuidagi ignoreerida. Tavaliselt anname enne ühisjahte paar nädalat aega meestel kätt ja silma treenida ning jahikavalusi meelde tuletada. Sel aastal läks see aeg täiesti asja ette ja siinkohal toome ära nende jahimeeste nimed, kes on kuu esimeses pooles hirveküttimisega käe valgeks saanud. 

Jürgen Tamm 3 isendit, Urmas Pildre 2, Riivo Mesila 2, ning Priit Kuus, Toivo Vaik, Olav Etverk, Sergei Skljarenko ja Madis Mets igaüks ühe hirve. Eelmise aastaga võrreldes on elavnenud metssigade küttimine, ilmselgelt on nende asurkond katkupuhangust kosunud. Agaralt käib ka metskitse jaht, loodame senise edu jätkumist.

Aga laupäevahommikusel kogunemisel oli tegus seltskond koos, ja et kõik hästi läheks, selle eest oli hoolitsemas Eesti politsei, kes hommikul kellaviieseid jahile minejaid Sõmera vahel puhutas. Kogunemisele tulid rõõmsad näod ja jahipäev võis alata.

Apollo seiras omakorda seltskonna üle ja püüdis mõistatada, kas tema abi ka vaja läheb


Kõik on uus septembrikuus. Alustada varahommikul jahti valgusküllases ruumis hommikukohvi juues ja vorstijupikest näksides oli pisut harjumatu küll.



Fotod: Kristel Hani

Ega esimesed paugudki lasknud end kaua oodata. Vägeva põdrapulli küttimisega sai hakkama Gert Aavasalu. Gerdi sõnul ei saanud ta esialgu aru, milline põder langil kõnnib ja tähelepanu tõmbamiseks lasi ta esimese paugu õhku. Siis loom pöördus ja selge oli, et saakloom!

Foto: Toivo Vaik

Esimest korda oli kütina ühisjahis Bert Lepik ja debüüt igati noore jahimehe vääriline.

Foto: Jürgen Tamm

Uues jahimajas leidsid esimesena rippu tõmbamist väärikad saakloomad. Sellega on meie maja täiega sisse õnnistatud.
Foto: Kristel Hani

Varahommikusel jahil küttis hirvelehma veel Endel Heinla, kes aga pilditegemise ajaks oli kuhugi ära kadunud. Tagasihoidlikkus pidi ju voorus olema!

Selle loo kirjapanemise ajal sai blogi kõne, milles anti teada, et pühapäevahommikusel jahikäigul küttisid hirvepullid Aarne Mesila ja tema külaline Andres Lillemäe. Nii et asi edeneb igati.

Andres Lillemäe saagiks langes "harksarv-äbarik"
Foto: Aarne Mesila

Märgiga pull. Mitte sellepärast, et selle küttimise luba anti jahimaja avamise päeval juhatusele preemiaks. Ka kütt ei tabanud looma otsaette. Märk on sellest, et seal oli sügavale pea sisse läinud mädapõletik, mis juba ussitas. Nii karmid mängud on hirvepullidel jooksuajal. Seal vennaarmu ei tunta ega arstiabi anta.
Foto: Andres Lillemäe

Aga suur töö ootab jätkuvat tegemist. Selleks koguneme 25. septembril hommikuseks hiilimis-varitsusjahiks kell 5.20.

KOHTUME JAHIL!