25.9.21

Järgmisel laupäeval esimene ajujaht

Tänane jaht toimus suvesoojas hommikus, sest kelle poole kuue ajal näitas termomeeter 14 kraadist plussi. Sellest tulenevalt olid hirvepullid üsna loiud häälitsema. Mõned hüüded küll siin-seal kaikusid, ent oleme  palju karmimaid hääli kuulnud.

Kogunemise algul rippus üks saagiks langenud hirvepull juba töötlemisruumis, reedeõhtune täpse käega kütt oli Andero Saimre. Veel on blogile teada, et nädala sees küttis hirvelehma Andres Mürk. Neid võis ju veelgi olla, ent blogile pole tulemuslikust jahilkäigust rohkem teada antud.

Vaatamata soojale hommikule siiski saaki tuli, ehkki oleks võinud ju parem olla. Ent jahimees ei kurda, sest ta peab arvestama Diana heldusega.

Pull tõepoolest, seda ju pildiltki igast nurgast näha, arvab tubli lasu teinud Rain Mesila.

Foto: Aivo Roos

Ei jäänud üks teiseta. Siis kui enamus kütte jahi juba lõpetanud olid, "leidis" Neeme Sinimeri metsalangilt hirvelehma ja sõidutas jahimajja.

"Oh neid mehi küll," arvab Kristel, "ikka naised peavad lõpuks hoolitsema, et tuba puhtaks saaks."
Fotod: Toivo Vaik

Järgmisel laupäeval ehk 2.oktoobril alustame ajujahiga. Kogunemine kell 8. Kes soovib teha varahommikust hiilimisjahti, see hoolitsegu, et nimi oleks selle päeva jahinimekirjas. Nimekirja koostab Aarne Mesila.

2. oktoobri saakloomadeks on kõik põdrad, v.a kühvelsarvedega pullid. Ka punahirvedest on kõik lubatud ja igat masti metssead.

KOHTUME JAHIL!