3.10.21

Esimese ajujahi tulemus ületas ootusi

 Hommik algas nagu varasemadki, hetk hiljem aga koos üllatuskülaliste saabumisega. Vaevalt olime omi asju ajama hakanud kui hoovi sõitis auto keskkonnainspektoritega. Ikka selleks, et veenduda Kärla jahimeeste seaduskuulekuses. Ega meilgi nende vastu midagi ole, varasematel aastatel pidime esimesel jahipäeval ise kõik mehed üle kontrollima. Nüüd tegid ülevaatuse ära inspektorid ja meile jäi veendumus, et asjad on korras. Oleme tänulikud!

Pealik Aarne Mesila sai kinnituse: meie meestel-naistel on asjad korras.
Foto:Kristel Hani

Kontrollimise ajal saabus kohale Janis Niit, kellel kärus kopsakas metskult. See oligi selle hommiku esimene saak ja Janis sai endale au riputatada alles tund tagasi tööle pandud jahekambrisse esimene saakloom. Pilt on võetud siis kui kult veel metsast välja toomata oli.
Pildi saatis Janis Niit

Aga juba esimene aju, mis üldjuhul luhta läheb, andis kaks hirve. Selline asjade seis näitas, et Diana on täna kusagil Lagenõmme kandis kõndimas. Harksarvedega hirvepulli küttis Arne Saagpakk ja hirvelehma Madis Mets.

Arne sai pildile püütud, kuid Madis on nii häbelik mees, et ta oli seni peidus kuni pildimasinatega vehkijad tüdinesid ja ära läksid.

Selle päeva vingeima töö tegi ära Tiit Kuus, kelle snaiperioskuste tõttu sellest põdraperest kedagi leinama jääma ei pidanud. Saagiks metsast teineteise järel välja jooksnud põdralehm ja -vasikas.
Fotod: Kristel Hani

Jahiõnn naeratas veel ühele mehele ja hirvelehma küttis Kaljo Lihulinn.
Foto: Toivo Vaik

Ometi olid mitmed mehed kuulnud veel ühte "matsuga" pauku, mis kostus eemalt soo pealt aju tagantpoolt küljest. Asja uurimisel selgus, et täpse käega oli seekord meie naiskütt Kristel Hani.

Kuid päeva lõpus tabas meid veel üks üllatus. Olime juba otsi kokku tõmbamas kui saime telefonikõne naabritelt, kes andsid teada, et nende jahikoerad olid jooksnud meie jahimaade sisse, piiranud seal sisse ühe hirvepulli ning keelduvad saaklooma juurest ära tulemast. Kuna aga nemad meie maadel küttida ei tohi, siis palusid saata kedagi, kes küti töö ära teeks.
 
Naabrite heatahtlikkus tõi meile veel ühe saaklooma juurde, meie poolt läks seda küttima sealseid paiku kõige paremini tundev Neeme Õige.
Foto: Neeme Sinimeri

Aga pildistamata täpse käega kütid tabasime  jahimaja juures askeldamas, Madis ei saanud ometi ju kuuma panni juurest ära pageda.
Foto: Alar Aavasalu

Nobedalt ise teistest pilte tegev tänane hirvekütt Kristel jäi pildile alles siis kui ta hetkeks majatrepile puhkama istus.
Foto: Toivo Vaik

Kas Jahijumalanna ka järgmist jahipäeva meiega koos veeta kavatseb, seda saame teada alles järgmise laupäeva õhtul. Me koguneme uueks edukaks jahipäevaks 9.oktoobril kell 8.30. Hiilimisjahi reeglid samad, nagu eelmisel korral.

KOHTUME JAHIL!