17.10.21

Jätkuvalt läheb hästi

Eks jahiõnnega on nii kuidas on, see kestab tavaliselt mingi aja ja siis võib hoopis sarved maa sisse pöörata. Aga et edu kestaks, tuleb sellest palju rääkida ja sellega valjusti kiidelda. Igal võimalusel. Nii püüamegi blogis anda hoogu, et ka järgmisel laupäeval oleks, mille üle uhkust tunda. Sinnamaani kuni meile pandud küttimiskohustus täidetud saab, on veel väga pikk tee minna.

Varahommikune küttimisring hiilimisel andis tulemuseks kolm hirve. Algust tegi jahikülaline Mattias Kõrvemaakes sai täpsete laskudega maha kaks hirve. Toreda pulksarvepaari sai suvemaja seinale viia Tiit Ennemuist, kes eelnevalt nägi arenevate sarvedega noorlooma ja jättis selle tõuparanduse huvides loodusesse. Ehk siis loodushoidliku suhtumise pärast talle pulgad ette aetigi.

Meil juhtub tihti niiviisi, et kes meile jahikülaliseks tuleb, see saab oma püssirauda õhtul ikka nühkida.
Foto: Rain Mesila

Jahimaid hästi tundev Tiit leiab saaklooma ikka üles kui ta seda vaid soovib.
Foto: Kristel Hani

Ega jahimehed väga ebausklikud ka pole, ometi näitab kogemus, et kui varahommikul hästi läheb, kipub asi minema nii tormiliseks, et lõunasöök ununeb jahipauna põhja. Või kui alguses laksu lahti ei saa, siis peab enne võileiva ära sööma kui jahijumalanna oma tiibu lehvitama hakkab. Seekord tuli käiku esimene variant, sest hirvi langes ridamisi. Tubli tabamuse teinud mehed olid Timo Jõeäär, Alar Aavasalu, Priit Kuus, Peep Kuus ja Janis Niit. Pilte küll niipalju panna pole kui väärt oleks, aga riputame välja need, mis blogisse saadetud on. 

Mandrilise eluviisiga Alar satub vanematekoju küll harva, ent pea igal korral on ta ka jahil käies saagi teinud
Pildi saatis Alar

Jahil ja ka muidu väga kibe käsi Priit ei jäänud saagita ka seekord
Foto: Tiit Ennemuist

Jahil vana rahu ise ehk Janis teeb pauku ainult siis kui on saagi tabamises kindel.
Pildi saatis Janis

Niisiis päädis hirvesaak kaheksa kütitud loomaga. Tekkis arutelu, et huvitav küll, et põtru polegi näha olnud. Selle peale tuli muidu tühjast ajust välja mees, kellel uhke põdratrofee käes.

Ehkki keelatud oli kühvelsarvedega põtra küttida, leidis Jüri Mesila metsast tunnusmärgi, millest saab järeldada, milline uhke elukas meie maadel sarvi vahetanud on. 
Foto: Arne Saagpakk

Kas uhke sarveleid ka põdraõnne tagasi tõi, selles võib ju alati kahelda, ometi küttis järgmisest ajust põdra Urmas Trei. Sellega oli asi ühel pool ka põdralehma küttimisel. Saaklooma väljatoomine võttis nii palju aega, et väljas läks juba hämaraks ning pilt kütist sai tehtud jahimajas.
Foto saatis Urmas

Järgmiseks ühisjahiks kohtume 23. oktoobril kell 9.00 ja seda jahipäeva veab Jürgen Tamm. Hiilimisjahi reeglid samad, ent kühvelsarve kandava põdra küttimise keelule lisandub ka põdralehma laskmise keeld.

Selle looduspildi tegi Arne Saagpakk ja mis teda pilti tegema paelus, jäägu igaühe enda fantaasialennu teemaks. Igatahes selline huvitav pilt siia lõppu!

KOHTUME JAHIL!