21.2.22

Kärsakandjate tabamiseks peab rohkesti vaeva nägema

 

Selle toreda pildi ja jahiloo saatis meie  blogile Rain Mesila, kelle partneriks edukas jahis oli Taivo Villak

Kärla kandis ei ole metssiga enam pikemat aega olnud saagina jahimeeste peamine küttimisobjekt. Mõni aasta tagasi metsades möllama hakanud seakatk ja sellega kaasnenud kohustus lasta kõiki liiki isendeid valikut tegemata aastaringselt, on nende arvukuse viinud madalseisu. See oli riigi poolt kavandatud üks haiguse laiema leviku tõkestamise meede ja selle kohustusega oleme ilusasti ka hakkama saanud. Aga metssiga on visa, teda nii kergesti loodusest ära ei kaota, samas pole see ka kunagi eesmärgiks olnud. Arvukuse minimaalseks viimine on aidanud seakatku levikule esialgu piirid panna.

Kuid ega jahimees käega löö, ikka kisub seajahti. Mõnda rohkem, mõnda vähem. Ükskõik kui suureks saagi tegemise võimalust hindad. Kes aga viitsib vaeva näha, sellel on ka tulemus. Laseme nüüd toimunust jutustada Rainil:

Sai Taivo Villakuga paar õhtut ringi hiilitud ja metsa minek tasus ennast ära. Kokku käisime hiilimas kolmel õhtul. Esimesel sain mina maha ca 4 aastase kuldi ja veidi hiljem ka ühe põrsa. Hiljem õnnestus Taivol põrsaste karjast veel üks maha saada. Need notsud on ka pildil. 

Järgmisel õhtul sattusime taas põrsaste karjale peale. Siis oli jälle Taivo kord ja täpne mees suutis veidi karjast eemal oleva põrsa saagiks teha. Oli neid  6 põrsast koos emisega.

Ka kolmandal õhtul oli Villakul õnne. Nägime kaugemal metsa veeres sigu jooksmas. Läinud nad olidki. “Soh, seekord siis ei miskit” jõudsin mina mõelda, kui äkki haaras Taivo püssi järele ja kuldipunn oligi saagiks tehtud. Selline viisakas umbes 3 aastane kärsaline. 

Mõned õhtud natuke viitsimist ennast kodust välja vedada, tasus end igati ära. Ise oleme tulemusega väga rahul! 

AGA KES POLEKS SELLISE SAAGIGA RAHUL? OOTAME JÄRGMISI LUGUSID JA PILTE EDUKATEST METSSEAJAHTIDEST. KIITUS TEGUSATELE JAHIMEESTELE!