18.12.23

Kui annetad, läheb ka endal hästi!

Pealkirjas mainitut tõestasid taas kahepäevase ühisjahi tulemused. Tee midagi teiste heaks ja see tuleb sulle endale tagasi. Nii ka seekord, sest Kärla Jahimeeste Seltsi ja Linnamäe Lihatööstuse ühise annetuse vastuvõtmiseks olid kohale kutsutud Toidupanga esindajad. Sel päeval tehakse tavaliselt ka traditsiooniline ühispilt.

Järjekorras juba neljanda annetuse üleandmisega alanud jahipäevad osutusid küttidele heldeks.

Pildistas Toivo Vaik

Jaht ise algas tormiliselt nagu meil tavaks olnud. Esimese päeva hommikuks oli rivis 55 jahist osavõtjat ja 16 jahikoera. Põhjaliku eeltöö, mis oli ka nende päevade edu aluseks, tegi ära jahte juhatanud Arne Saagpakk. Esmalt ühenduse pidamine kõikide koerajuhtidega, siis jahipaikade väljavalimine, ajude kulgemise läbimõtlemine ja kütiliinide märkimine ajukaartidele, veel palju muud, mis vajas täpsustamist ja kokkuleppimist. Et asi oli ette valmistatud hindele viis-pluss näitas see, et neil päevil ei olnud mitte ühtegi arusaamatust, möödarääkimist või mingitki konflikti! Kõik sujus õlitatult ja tulemus räägib iseenda eest: kütiti 18 punahirve ja 8 metssiga

Koeraga ajajatele tuleb anda täpsed juhised, sest neid, kes meie aladega kursis pole, oli jahil üksjagu.

Kunagi levis nõukogudeaegne legend Saaremaale raudtee ehitamise kohta, et kõrgetel Kremli asjameestel olevat olnud koosolekul NLiidu kaart tagurpidi ees ja selle tõttu olevat Sahhalini saarele kavandatud raudtee sattunud hoopis meile. Meie jahtidest osavõtjatel võis kaart olla käes mistahes asendis, aga mitte keegi meist ei sattnud jahi käigus Sahhalinile.
Fotod: Kristel Hani

Traditsiooni kohaselt paneme nüüd kirja kõik täpse käega kütid, kes neil päevil saagi tegid. Ja lisame ka pildid, mis blogile saabunud on. Olgu siinkohal kohe öeldud ka seda, et juhul kui mõni tore jäädvustus peaks veel kusagilt välja ilmuma, saab ka see siiakohta lisatud, sest Kärla jahimeeste kroonika ei saa mitte kunagi täis.

Tublid metssea kütid 16.-17. detsembri jahi käigus olid Helges Talinurm kahe loomaga, Toomas Lõhmus, Tiit Ennemuist, Timo Jõeäär, Madis Mets, Alar Aavasalu ja Martin Leedo igaüks ühega.

Hirvedele põrutasid Tarmo Sokolov, kes tegi 4 saaki, Kristel Hani, Andreas KuusikReigo Roos ja Joel Potman igaüks 2 looma, Reimo Prants, Argo Saagpakk, Aarne Mesila, Arne SaagpakkAin Rüütel ja Alar September said pihta ühele.  

Märgiline on veel asjaolu, et saagi hulgas on ka kaks medalilootust. Millise läikega, see selgub pärast eksperdi juures käimist.

Ain kuulis eelnevalt läbi raadiojaama eetri mitmest suust, et uhke pull on liikumas. Õnnelik kütt ei suutnud veel siis loota, et tema selle saagi omanikuks saab.
Foto: Toivo Vaik

Jahikülaline Joel on meilt varasemaltki medaliväärilisi hirvesarvi koju viinud. Kuid ega see kahanda veel tubli küti indu, sest seintel olevat ruumi veel paljude jaoks.
Foto: Arne Saagpakk

Esivanemate hõnguline lõuna. Millegipärast maitseb kuum supp kuidagi eriliselt Lihulinna linnuse vallide kõrval olevas parklas.

Rain näitab külalisele järgmise aju kursi kätte. Paremale poole jäävad naabrite maad ja selles suunas minna pole asja.

No ütle nüüd! Vahetult enne jõuluaega on ühel isendil veel sarvedki karvased!

Kumb on karvasem, kas Tiit või tema saak?
Fotod: Kristel Hani

Timo niisama ei pauguta. Kõik ikka asja eest.
Foto: Andero Saimre

Reigo on pulkadegagi rahul. Lähevad sauna eesruumi varna ülesannet täitma.
Foto: Riivo Mesila

Reimo lubas enda kütitud pulgad mõnele sõbrale kinkida, sest omal igat masti sarvi seinad täis.

Alar jõudis pildistaja ette alles siis kui ta saak juba külmkambris rippus.

Kaheksakümnele lähenev Ülo Metsmaa osaleb jahis niipalju kui jaksab. Ja veedab kaaslastega aega seni kuni kõik koju lähevad. Kui koos, siis koos!
Fotod: Toivo Vaik



Spetsialist tööhoos. Seadus nõuab, et keegi vastava väljaõppe saanud tegelane sobraks läbi kõik saakloomade sisikonnad ja vormistaks peale seda ka terve hunniku pabereid. Sedakorda kirjutas Toivo nii, et prillid läksid uduseks, pastakas sai tühjaks ja käsi kiskus krampi. Aga valmis sai lõpuks!

Foto: Tiit Mägi




 
Kas tõus või loojang? Mõne päeva pärast jõuab kätte lühima päeva ja pikima ööga pööripäev. Et pildilt ära arvata, kumb on kumb, peab teadma seda, millise ilmakaare poole pildistaja oma objeltiivi suunas.
Päikesetõusu pildistas Kristel Hani ...

...ja loojangut Kristiina Maria Lõoke

Head jahikaaslased ja kõik meie blogi fännid! Selline siis sai meie jahiaasta 2023. Edukas, tore, rõõme täis. Kusagil on olnud kirjas, et kui viibid sageli heas seltskonnas, muutud ka ise paremaks. Meie jahilised kõik on seda saanud tunda omal nahal. Selleks aastaks tõmbame ühisjahtidele joone alla ja alustame uuesti 6. jaanuaril 2024. Ja hoiame teid kursis oma tegemistega jahihooaja ehk siis veebruarikuu lõpuni.

KAUNIST JÕULUAEGA JA PIDULIKKU UUE AASTA TERVITAMIST!