3.12.23

Kahe pauguga jahipäev.

Eks neid päevi on saagirikkamaid ja saagivaesemaid. Lootma peab, et päris tühja päeva ei tulegi. Aga kusagil mõttes kollitab see ikka. Vaatamata kõigele jääb jahimees sellega rahule, mida antakse. See, mis ühelgi päeval ära ei jää, on vahvas seltskonnas looduse nautimine, nali ja üksteise kallal mõnus aasimine. Vahetevahel juhtub ka eelmistest jahikordadest laekunud saagi jagamine. Nii ka seekord.

Hommik algas salaamipakkide ülelugemisega. Kristelil tuleb see töö kõige paremini välja.


Sel hommikul pikka jorutamist polnud, kõik osalejad olid varasemad olijad ja teadsid, et mis, kus ja kuidas. Siis tuli jahijuhatajalt Aarnelt korraldus minna jahile. Arvasime, et kuhu siis mujale veel?

Ajajad lausa kibelesid, et saaks juba läbi sellise talvise metsa rassima hakata. Mis sest, et lume all kergelt kaanetanud veesilmad endast üle astuja läbi jää lasevad. Kodus aega pükse, sokke ja saapaid kuivatada küll ja veel!

Fotod: Toivo Vaik








Ehkki jahipidamine on üks ürgajast pärit inimtegevusi, on meil mõni eelis kaugete esivanemate ees.
Foto: Kristel Hani

Korraga kuulsid vaikust nautivad kütid pauku. Elevust tuli kohe juurde, sest see kostus sealtkandist, kus passimas Jürgen Tamm. Sellelt mehelt juba nihulasku ei tule.
Foto: Arne Saagpakk

Lastud metssea tirisid rabast välja noored ja tugevad mehed eesotsas Suurpere Eeriga.
Foto: Toivo Vaik

Lumistel metsateedel juhtub ikka seda ja teist. Eriti hetkeoludes, kus tuleb auto parkida võimalikult tee serva, et laskesektor laiem hoida. Aga õnneks on appiruttajaid küllaga.
Foto: Kristel Hani

Kuni kõlas järgmine lask. Hooaja 101. hirve tegi Urmas Pildre.
Foto: Arne Saagpakk

See tuli veel kaugemalt ära tuua kui eelmine saak.
Foto: Kristel Hani

Sellega oligi päevatöö tehtud ja juba tasapisi hämarduvast metsast võeti suund jahimaja poole.
Foto: Arne Saagpakk

Jahimaja juures ootas juba järgmine auto saagilaadungiga. Pildimasin tabas jagamisega tegeleva Jürgeni. Et kõik ikka täpne oleks!
Foto: Kristel Hani

Sellega meie jahipäev oma otsa leidis. Ei erinenud ta mitte millegagi sellest, mis varem olnud. Seltskond suures enamuses sama, mis igakord. Tulevad need, kellel jaht pole pelgalt saagi tagaajamine.

Päeva lõpuks saabus blogile rõõmus selfide seeria. Riivolt. Mida linnuke täpselt soovis, seda võib igaüks ise mõtestada. Vaevalt külma hästi taluv tihane põue sooja tükkis, küllap arvas ta ühel meie edukamal kütil kusagil jahirõiva küljes rasvakilluke olevat.



 
 

















Siit järeldus: päev metsas võib igat masti üllatusi tuua. Ole vaid tubli ja leia aeg tõelise talve nautimiseks.

Meie naudime uut loodus- ja jahiseiklust 9. detsembril kogunemisega kell 9.

KOHTUME JAHIL!