25.1.14

"Tere tulemast hundiklubisse!"

Need pealkirjas olevad sõnad lausus laupäeval ühisjahiks kogunemisel meie seltsi hunditrofee kuldmedaliomanik Jüri Mesila värskele hundikütile, kelleks sai hea juhuse tahtel Arne Saagpakk. Järgnes mehine käepigistus. Käepigistusi tuli veel hulgi, sest enam kui kolmkümmend paarikümnekraadise pakasega jahile kogunenud meest soovis värske hundimehe kätt katsuda.

Arne: "Reede hommikul pildistasin suuri hundijälgi. Õhtul läksime koos kaasaga jahikantslisse sigu passima. Kella kaheksa paiku tulidki emis ja kolm põrsast söödale. Mõtlesin just ühe põrsa küttida kui korraga olid nad kadunud. Mõtlesin veel, et küllap vigurdavad nagu sigadel ikka kombeks ja tulevad varsti niikuinii tagasi. Umbes veerand tunni pärst ligineski kaks kogu, panin püssi palge ja optikast nägin et ... ohoo, hoopis HUNDID! Sellapärast siis sigadel nii kiire hakkaski."

Värskelt kütitud noor isahunt kaalus 32 kilo ja oli 66 cm turjakõrgusega. Kasukas oli muidugi tore ja kohev, osav kütt saab sealt ilusa trofeenaha. Arne kaasa Kristeli sõnul olid loomal ilusad valged ja terved hambad ning suurepärased kihvad. Selle tõttu tasub ka hundikolju väärindada, näis, millise hinnangu see spetsialistidelt saab.

Tulevane hundikütt võrdleb jäsemate suurust...

Arne Saagpakk  - värske hundikütt oma uhke saakloomaga
Kristeli ettevalmistus jahimeheks saamisel - sobib ju küll!

Nagu juba eelpool öeldud, kogunes viimaseks hirvejahiks 32 jahimeest, vaatamata sellele, et külmapügalaid oli paarkümmend alla nulli . Päev saagita ei möödudnud, hirvevasika küttis külalisjahimees Lasse Soomest. Sellega pandigi punkt käesolevale hirvejahihooajale tulemusega 40 kütitud punahirve.Mõnus tunne toredast ja saagirikkast jahihooajast ning viimasest pikast jahipäevast karges talveilmas oli kõigile nahavahele pugenud.

Meie jahimehed on kõik suurulukite küttimiskohustused täitnud ja ega siis midagi - uus hooaeg ju tulemas! Kärla Jahimeeste Seltsi juhatus tänab kõiki aktiivseid jahimehi ja soovib jätkuvat jahiõnne ka uuel hooajal!

Peale hundimehe käesurumist tavapärane hommikune rivistus

Kütiliinil olles imetlesime põtru, kes justnagu teaksid, et jaht neile on lõppenud (leia pildilt põder)

Lõunapaus koos külalisjahimeestega Soomest

Käre pakane lausa lükkab lõkke lähedusse

Bert: "Panen siin omaette, pagan neid soomlasi teab..."

Põhjamaa mees Lasse eestimaise saagiga
Fotod: Kristel Hani ja Arne Saagpakk