20.6.14

Kaunist jaaniaega!

On aeg, kus õhtu ulatab hommikule käe pea olematus öös. Seda juhtub kargel Eestimaal vaid üks kord aastas, mil Hämarik ja Koit on kogu öö kõrvuti. Aastad ei ole vennad ja selleaastane jaanitulede tegemise aeg tõotab tulla jahedapoolne.

Meie, jahimehed, oleme looduse ja selle toimimisega rohkem kursis kui keskmine eestlane. Me teame täpselt, millal küttida, millal looduse poolt pakutavat silmailu nautida, millal ulukeid toita ja aidata.
Me oleme harjunud metsas või heinamaal olema ka siis kui paljud toast üldse välja ei kipu. Sellepärast ei olegi jahimehel probleeme aasta kõige valgemal ajal peo pidamisega isegi siis kui ilm jahe on. Jahimees teab väga hästi, millisel viisil endale sooja teha. Vaid võtted on erinevad, kas sooja tehakse jahiretkel olles või pidu pidades.

Aga jahimehed teavad väga hästi ka seda, et ei ole olemas halba ilma, küll võib aga olla nadi varustus. Sellepärast olen kindel, et meil ei jää ka sel aastal Jaanipäev tähistamata.

Me ei tohi unustada üht ajaloolist seika, nimelt seda, et Jaanipäev on seotud ühe teise tähtsa päeva - Võidupühaga. Sellepärast tuleb meil kõigil oma kodudele heisata sini-must-valged lipud või viirid ja leida aeg, et korraks mõelda neile, kelle elu jäi lühikeseks selle tõttu, et nad langesid võideldes Eesti Vabariigi eest.

Aga pühad on pikad ja nii leiab igaüks aja, millal oma jaanituli süüdata. Kasutage meie ilmaennustaja linki ja sealt saategi teada, millal kõige vihmavabam aeg tule süütamiseks kätte jõuab.

KÄRLA  JAHIMEESTE  SELTSI  JUHATUS  SOOVIB  KÕIGILE  HEADELE EESTIMAALASTELE  JA  MEIE  SÕPRADELE  ILUSAT  JAANIAEGA!


Foto: Muinastuled.ee