16.10.16

15. oktoober jäi tagasihoidlikuks, kuid mitte saagita

Nagu ikka, algas meie päev nende mängumail, kes armastavad vara tõusta. Selles ringis said tegijateks Rein Maimann, kes küttis hirvevasika ja loomulikult meie eriline unetu Madis Mets, kelle töö tulemuseks olid hirvepull ja hirvevasikas. Kolleegide hulgast kuuldus hääli, et Madis pidavatki juba koguaeg metsas elama. Kas oma perekonnanime või erilise jahikire tõttu, aga mehest on saanud meie seltsi üks produktiivsemaid kütte.


Varahommikune kütt Rein Maimann oma saagiga
Foto: Andre Pildre

Kuna Madis teab täpselt, kus metsloomad asuvad, käib ta neid sealt aegajalt küttimas
Foto: Kristel Hani

Aga kui tulla tagasi veel laupäevase tagasihoidliku jahipäeva juurde, siis kuluski kogu ülejäänud aeg looduse nautimisele, ringijalutamisele, vareste hirmutamisele ja nalja tegemisele. Ent selliseidki päevi on vaja, sest jaht võib olla ka lihtsalt selleks, et ilusat sügist ja toredat seltskonda nautida.

Loomulikult leidis sel päeval rohket kõneainet nädalatagune suurepärane jahipäev. Siinkohal veel mõned fotod, mis seni avaldamata on.

Urmas Pildre: "Kui selliseid loomi rohkem tabaks, ei hakkaks sarvedest mitte jahimehelikke šašlõkivardaid valmistama, vaid paneks kummid külge ja müüks koolipoistele päris ehtsaid punahirveragulkasid. See kaup juba kaubaks läheks! 

Jätkuvalt oli jututeemaks nädal tagasi Aarne Mesila tabatud suurepärane trofeepull, mis kutsus meist paljudes esile ...

... kire jahifotograafiaga tegelema hakata

Tänu Rain Mesila tabatud metssigadele sai näitlikult läbi tehtud seakatku proovi võtmine, sest  ka ...

... kõige karmimates looduslikes tingimustes võib jahimees ootamatult seafarmi otsa komistada
Fotod: Kristel Hani