25.10.16

Tegus nädalavahetus tõi saagilisa

Oktoobrikuu eelviimane nädalavahetus andis saaki nii laupäeval kui pühapäeval. Laupäevase saagiskoori avas varahommikune jahimees Argo Saagpakk hirvevasikaga. Jahil olnud kütid märkasid samas ka ilusat põdrapulli, kes jäeti metsa kasvama tulevaste saagiaastate tarbeks.

Varahommikune ärkamine tasus ära. Hirvekütt oma saagiga.

Ajujaht algas põdrapulli küttimisega. Ilusa trofeega loom langes Urmas Trei käe läbi. Urmase juurde jooksis hetke pärast teinegi põdrapull, kes pääses selle tõttu, et jooksis kohe eelmise sabas ja jahimees ei jõudnud reageerida. Kuid jahil ongi nii, et õnn võib olla nii jahimehe kui ka ulukipoolel.

Vaja otsustada, millisele seinale need uhked sarved lähevad

Fotod: Kristel Hani

Kuna uluk langes maha teest üsna kaugele raiesmikule, siis tekitas see omakorda tööd juurde. Kuid juba vanast ajast on teada, et kollektiivis peitub jõud ja siiani pole vähemalt meie meestel ükski kütitud uluk metsa jäänud.

Kiirkoosolek ja otsus: Helikopterit ei tellita ja langile tuuakse kogu jahiseltskond köit vedama
Foto: Kristiina Lõoke

Liikumapanev jõud ja kõrvalt hooandmine viivad sihile

Puhkepaus andis hea mõtte, et kaikaid appi võttes peaks asi veel paremini toimima hakkama


Kui põder metsast väljas, siis mindi uuele ajule, kus Jürgen Tamm seakarjaga kohtus ja ühe sealt endale saagiks tegi. Kartmata raadijaamast kuulda olevat ajumeeste hüüet, et küttide poole jooksvat suur siga, kellel katk kohe kannul. Jürgen aga mingit katku ei näinud, tegi paugu, küll katku värki selgitab labor.

Jürgeni arvates on metssiga välja tirida lihtsam kui põtra
Fotod: Kristel Hani

Sellega oli ajujahi päeval lõpp. Ent revisjonikomisjoni meestel oli veel okas hinges, sest preemiaks saadud hirvepulli luba kehtis vaid oktoobri lõpuni. Hirm loomast ilma jääda ajas pühapäeval vihmasabinate saatel jahimehe metsa ja tulemus oligi käes: preemiapulli küttis Olav Etverk.

Olav: "Vajasin abilisi, kuid keda sa vihmasel ja pimedal pühapäeva õhtul kodust välja ajad? Tegin südame kõvaks, võtsin telefoni ja oh imet! Jaanus metsas, Toivo metsas, Jürgen metsas, sellise ilmaga, hullud vennad ikka küll! Kodust sain kätte veel Eriku ja Kalevi ja asi sai lõpule viidud!"
Foto: Jürgen Tamm

Järgmiseks ajujahiks koguneme 29. oktoobril kell 9.30. Kellel nimi esimehe juures nimekirjas, võib teha varahommikust hiilimisjahti. Endiselt ei kuulu küttimisele põdralehm. Kohtumiseni!