31.10.16

Ka oktoobri viimane jahipäev andis saaki

Ei jätnud seegi päev meid saagita. Mida päev edasi, seda kasinamaks asi läheb, sest aina rohkem tuleb teha valiklaskmist. Valiklaskmiseks on aga teadagi parim viis varitsus-hiilimisjaht. Kui varitsed, siis näed. Ka seda, kuidas sünnib kahju metsamajandusele.

Teolt tabatud. Männinoorendiku rüüstamine on põdrale sama maias tegevus kui lapsel maasikamoosiga jäätise limpsimine 

Aga kui juba jahimees metsas, siis saab suurem kahju ka ära hoitud. "Kuritöö" takistajaks sai Arne Saagpakk.

Fotod: Kristel Hani

Samal hommikupoolikul said hirvelehmadega käe "valgeks" ka meie varasemates jahtides täpset kätt ja selget silma näidanud Taivo Villak ja Rein Maimann.

Ajujaht just nii tulemuslik kui hommikune hiilimine ei olnud. Paar aju näitas seda, et hirvedepuudust meie metsadesse tekkima ei saa vaatamata asjaolule, et punahirvede küttimiskohustus täidetud on. Seda ulukit tuleb meil küttida rohkem kui kohustus ette näeb. Hirvede rohkusest saab aimu ka seeläbi, et põtrade arvukus näitab langust. Aktiivsem suuruluk tõrjub rahulikuma tahaplaanile.

Kalle Voog: "Ega trofee hankimiseks pea igakord paugutama. Piisab kui kõnnid metsas lahtiste silmadega ringi ja korjad üles selle, mis sulle ette anti!"
Foto: Jürgen Tamm

Aga mis seal muud kui jätkame! Järgmine ajujaht toimub 5. novembril kogunemisega kell 9. Kel nimi esimehe juures kirjas, võib varahommikul hiilida-varitseda. Jätkuvalt on tabu põdralehma küttimine, põdrapull ja vasikas lubatud!

Kuna punahirvede küttimiskohustus on täidetud, siis koguneb juhatus, teeb hirvejahist kokkuvõtteid ja peale seda otsustatakse, millises mahus ja mis liiki hirvi me lisaks kütime. See teave ilmub blogisse veel enne kui järgmine hiilimisjaht toimuma saab.
SEEGA, VAATA BLOGI VEELKORD ENNE ÜHISJAHI HOMMIKUT!

Olgu Diana meiega!